SNS jednoglasno za Anu Brnabić, opozicija smatra da je sve cirkus i rijaliti šou

Izvor: RadioCity.rs, 19.Jun.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS jednoglasno za Anu Brnabić, opozicija smatra da je sve "cirkus i rijaliti šou"

Potpredsednica SNS-a Marija Obradović rekla je posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS-a da ta stranka snažno podržava njegov predlog da premijerka bude Ana Brnabić.
Prema njenim rečima, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika SNS-a, svih 100 je jednoglasno podržalo njegov predlog.

Dodaje da će do kraja nedelje početi rasprava o formiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << nove Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić. Kaže i da će do četvrtka biti nastavljeni razgovori s koalicionim partnerima na tu temu kako bi se videlo da li postoji dovoljno poslanika koji će podržati njen izbor, te da predstoji težak posao „da prebrojimo ima li u Skupštini više od 125 glasova za“.
„Ukoliko toga ne bude bilo idemo na nove izbore. Niko od nas nije time oduševljen ali ne možemo na silu“, rekla je ona.
Predsednik države i lider SNS-a Aleksandar Vučić, rekao je posle konsultacija „da nije bilo lako, ali da veruje da će sve biti u redu“.
Podsećamo, prethodnih dana mediji su objavljivali da naprednjaci nisu jedinstveni oko izbora Ane Brnabić za premijera.

Živković: Nova epizoda letećeg cirkusa Vučića

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković, kaže za City radio, da je reč o „novoj epizodi letećeg cirkusa Aleksandra Vučića“. On ipak ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, zbog lokalnih u Beogradu, koje Vučić, kako kaže „sigurno gubi“.

Živković smatra da je kompletna „ujdurma“ koja se napravila posle predloga Vučića, da Ana Brnabić bude premijerka, još jedna prilika za Vučića „da napravi operetsku predstavu“.
„Predlog kandidatkinje je kontraverzan, to nema veze sa njenim seksualnim opredeljenjem, već da se na premijersko mesto postavlja neko ko nije glasao više od 2 – 3 puta u životu, a samim tim dovodi se u pitanje njeno političko iskustvo ali i stručnost. Iz onoga što znam poznata je samo po aferi sa vetroparkovima“, kaže Živković.
Živković smatra da je sve što prati izbor mandatarke, kako kaže, "deo pijace na kojoj se traže fotelje i funkcije", aludirajući da svi koalicioni partneri šarenolike koalicije oko Vučića, koriste šansu da naplate lojalnost. On, ipak, ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, što bi, prema njegovom mišljenju bio neetički pokušaj dobijanja izbora u Beogradu, u paketu sa vanrednim parlamentarnim

Obradović: Rijaliti šou

Lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović kaže za City radio, da je suština političkog  delovanja Aleksandra Vučića i SNS-a „rijaliti šou“ a da je Ana Brnabić „nametnutno rešenje sa zapada“, dodajući da će bez obzira na izbor, Vučić biti i „predsednik i premijer“.

„Oni već pet godina zamajavaju javnost samo da bi skrenuli pažnju da za pet godina, koliko su na vlasti, nisu ostvarili ni jedno predizborno obećanje, niti napravili bilo kakav rezultat, kojim bi mogli da se pohvale“, kaže Obradović.  On dodaje da „ponovo imamo situaciju u kojoj se javnost zbunjuje praznim pričama o obezbeđivanju većine za izglasavanje poverenja Ani Brnabić“. Obradović je takođe mišljenja da se čitav zaplet oko izbora nove mandatarke koristi kao priprema za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u paketu sa redovnim, lokalnim za Grad Beograd.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.