ODLUČENO: SNS podržao izbor Ane Brnabić za premijera, Vučić: Nije bilo lako (VIDEO)

Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČENO: SNS podržao izbor Ane Brnabić za premijera, Vučić: Nije bilo lako (VIDEO)

SNS je snažno podržala odluku predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude izabrana za premijera - saopštila je potpredsednica SNS Marija Obradović novinarima i najavila da sada sledi prebrojavanje da li ima 128 glasova za izbor Brnabić u Skupštini Srbije. Kako je rekla, ako do četvrtka ne bude potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većine ići će se na nove izbore, mada su male šanse za to.

Vučić je novinarima nakon sastanka samo kratko rekao: "Nije bilo lako", a na pitanje da li će SPS dobiti "četiri plus jedno" mesto u novoj vladi, Vučić je rekao da veruje da će sve biti u redu.

Marija Obradović je rekla da će se sačekati do četvrtka da se vidi da li će imati 128 glasova za izbor, da bi u subotu trebalo da počne rasprava u parlamentu, da se do tada najstavljaju pregovori sa koalicionim partnerima, jer SNS želi da obezbedi što veću podršku za novu vladu sa liste "Srbija pobeđuje".

- Nadamo se da ćemo do 30. juna imati novu vladu. SNS i Vučić neće trpeti političke ucene, kao i da nikoga niko neće promoravati da glasa. Nećemo insistirati da Dragan Marković Palma glasa za Brnabić - rekla je Obradović i precizirala da je svako od poslanika SNS danas na sastanku glasao da li je za ili protiv izbora Brnabić, da je bilo različitih mišljenja, ali da su svi podržali odluku Aleksandra Vučića.

Obradović je kazala da je takođe bilo različitih mišljenja oko većeg učešća SPS u vladi.

Poslanik SNS Dragan Šormaz takođe je samo rekao da je "sve u redu".

Pre sastanka, Vučić je, na pitanje da li očekuje podršku, rekao: "Naravno."

.

Predsednica skupštine Maja Gojković rekla je pre sastanka da očekuje apsolutnu podršku izboru Ane Brnabić.

Marija Obradović koja je novinarima samo kratko rekla: "Očekujem snažnu podršku" i dodala da ona podržava izbor Ane Brnabić za novog premijera Srbije.

Poslanik Marijan Rističević je takođe u kratkom obraćanju novinarima rekao da je već glasao za Anu Brnabić kao člana vlade, te da će glasati i sad.

Samostalana poslanica Dubravka Filipovski koja je takođe pozvana da prisustvuje ovom sastanku rekla je da daje snažnu podršku predlogu Aleksndra Vučcića da poveri mandat i da očekuje da jedinstvo bude iskazano i danas.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN ODLUKE SNS podržao izbor Ane Brnabić za premijera, Vučić: Nije bilo lako (VIDEO)

Izvor: Blic, 19.Jun.2017

SNS je snažno podržala odluku predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude izabrana za premijera. Potpredsednica SNS Marija Obradović saopštila je novinarima da sada sledi prebrojavanje da li ima 128 glasova za izbor Brnabić u Skupštini Srbije. Kako je rekla,...

Nastavak na Blic...

SNS snažno uz Vučića: Ako ne uspemo u Skupštini - izbori

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2017

Srpska napredna stranka snažno je podržala odluku predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude izabrana za premijera. Ovo je medijima saopštila potpredsednica naprednjaka Marija Obradović...Obradović je istakla da sada sledi prebrojavanje da li će Vučićev predlog dobiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.