SNS, izvesno, pobednik izbora

Izvor: Mondo, 21.Apr.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SNS, izvesno, pobednik izbora"

Srpska napredna stranka (SNS) sasvim izvesno je pobednik izbora, jer će imati između 51 i 52 odsto glasova, dovoljno da sama formira vlast, izjavio je danas za televiziju N1 Srđan Bogosavljević iz Ipsos stratedžik marketinga.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Bogosavljević je rekao da je taj procenat nešto viši od onoga što su naprednjaci imali na prošlim izborima, jer su sada dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neke partnere koji su im doneli određeni procenat glasova, a tu je najvidljivija Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

 Prema njegovim rečima, SPS "se vrti" oko devet odsto, a Srpska radikalna stranka (SRS) je imala "najbolji dodatak kampanji" - presudu Haškog tribunala koja je izuzetno pogurala stranku Vojislava Šešelja i dovela ih do toga da su iznad šest odsto.

Pokret Dosta je bilo, DSS i Dveri, DS, SDS-LDP su stranke koje mogu da budu i preko i ispod cenzusa, rekao je Bogosavljević predstavljajući rezultate koji se kreću između 4,7 i 5,8 odsto.

Tim stranakama ne odgovara visoka izlaznost jer ona povećava broj gasova neophodan za cenzus, ocenio je Bogosavljević.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.