SNS i Dveri: Ko je bliži Rusiji?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2016, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS i Dveri: Ko je bliži Rusiji?

Ko ima čvršće veze sa Rusijom i koga Rusi podržavaju u Srbiji, teme su o kojima su polemisali poslanici SNS-a i Dveri pred kraj skupštinske rasprave o izboru Maje Gojković za predsednicu parlamenta.

Poslanica SNS-a Aleksandra Đurović je u raspravi pohvalila rad Gojkovićeve u prethodnom skupštinskom sazivu, a pored ostalog rekla je da je za to vreme parlament uspostavio brojne saradnje sa drugim parlamentima i posebno sa Ruskom dumom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Uz napomenu da je reizbor Gojkovićeve garancija da će takva politika biti sprovođena i u narednom periodu, Đurovićeva je ukazala da se pokret Dveri "pohvalio" kako je dobio čestitke od visokih zvaničnika Ruske dume za prelazak cenzusa, a da svi koji se bave parlamentarnom diplomatijom znaju da se protokolarno šalju čestitke za izbore, novogodišnje praznike i slične prigodne događaje.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je posle njenog izlaganja da je jasno da predstavnici SNS-a imaju probleme što "nisu jedina adresa sa kojom razgovaraju ruski partneri u Srbiji, već su adresa u koju se sve više sumnja da mogu biti partner kome se u Srbiji veruje".

Đurovićeva je odgovorila da joj je žao što neke stranke misle da "imaju tapiju" na odnose sa Rusijom, kao i da ne može da se promeni činjenica da je Jedinstvena Rusija podršku dala naprednjacima.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.