SNS delio paketiće u Donjoj Jajini

Izvor: JUGpress.com, 10.Jan.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS delio paketiće u Donjoj Jajini

LESKOVAC

To što nema snega, ne znači da Deda Mraz neće doći. Sanke je parkirao, irvase ostavio da odmaraju, a do dece u Donjoj Jajni stigao – čamcem.

Sve osim prepoznatljivog prevoznog sredstva, bilo je autentično. Zveckanjem praporaca na dugačkom belom štapu i čuvenim ”ho,ho,ho” pozdravom, Deda Mraz je mališane iz Donje Jajne, Šišinca, Kukulovca i Drvodelje, obradovao paketićima, kako im je lane >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obećao:

–          U sankama sam došao do brane ”Barje”, ali sam video da dalje nema snega. Ostavio sam irvase da odmaraju, tražeći način da stignem do mališana, kojima sam to obećao. Autobus mi je zamalo pobegao i da nije bilo ovog dobrog čoveka sa čamcem, bilo bi teško stići. Medjutim, ja sam odlučio da ću i pešačiti koliko treba, samo da bih došao da se družim sa ovom sjajnom dečicom.

Iako prinudjen da promeni prevozno sredstvo, Deda Mraz nije zaboravio paketiće, pa je uoči Pravoslavne nove godine, darovao 1oo-ak okupljenih mališana:

–          Ovu akciju realizuje Mesni odbor SNS-a u Donjoj Jajni. Paketiće smo obezbedili sopstvenim sredstvima, ali želim da se zahvalim Ribolovačkom društvu i Trgovinskoj radnji ”Umac”, koji su nam pomogli u realizaciji akcije. Trudimo se da budemo što maštovitiji, a dečji osmesi i radost, najbolja su nagrada za naš trud, rekla je Radmila Pejović-Ilić, predsednica MO Donja Jajna.

Snalažljivi Deda Mraz, našao se, kaže, u čudu, kada je video da nema snega, pa je morao naći način da ipak dodje do dece koja su ga čekala:

–          Teže se kretati vodom, ali je ova vaša Veternica toliko lepa, a i priroda oko nje, da sam odlučio da u ovaj kraj i narednih godina, dolazim isključivo čamcem.

Prema tradiciji, mesni odbori SNS-a, akciju darivanja mališana počinju pred Novu godinu, a završavaju posle dve nedelje, 15. januara.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

SNS Deda Mraz stigao u Donju Jajinu čamcem

Izvor: juGmedia, 11.Jan.2018, 00:10

Deda Mraz je mališane iz Donje Jajine, Šišinca, Kukulovca i Drvodelje obradovao paketićima i to na vrlo originalan način...Spustio se niz reku Vetenciu čamcem, a deca su ga na obali čekala oduševljena...Zapravo, reč je o pravom „naprednom“ Deda Mrazu, jer je danas u Donjoj Jajini Srpska...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.