SNS bi da uvede porez na luksuz

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS bi da uvede porez na luksuz

Ukoliko Srpska napredna stranka dođe na vlast, insistiraće na pregovorima o statusu Kosova, a svako postignuto rešenje moraće da bude potvrđeno na referendumu. Naprednjaci obećavaju da će raditi na punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, ali i na što boljim odnosima sa SAD. SNS namerava i da eliminiše odnos tajkuna i politike, najstrože >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazni korpuciju, smanji poreze. Ovo su samo neki detalji iz takozvane bele knjige koju je SNS napravio sa ciljem da plasira svoj politički program. On je juče i zvanično usvojen na sednici predsedništva ove partije

„Pred SNS je velika odgovornost da po preuzimanju vlasti smanji državnu štetu od neekonomskog zaduživanja. Namera nam je da ukinemo ili smanjimo poreze i carine na uvoz novih savremenih mašina, opreme i visokotehnoloških alata za proizvodnju. Planiramo da povećamo bazu poreskih obveznika i istovremeno smanjimo porez na 4-10 odsto, oslobodimo od poreza na profit u prve dve godine sve preduzetnike koji ulažu u proizvodnju i zapošljavaju nove radnike i uvedemo ekstra porez za luksuznu potrošnju. SNS namerava da ukine monopole, čime se direktno utiče na smanjenje troškova privrede.”

Opširnije u štampanom izdanju
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.