SNS UDARIO na SPS, Mrkonjić: Martinoviću, izvini se!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS UDARIO na SPS, Mrkonjić: "Martinoviću, izvini se!"

Nesuglasice, pa i oštre reči među poslanicima vladajuće koalicije. Martinović: "Mogao bih i ja da pošaljem poslanike SNS u kafiće, socijalisti, gde ste?". Mrkonjić: "On je frustriran, zahtevamo izvinjenje! U Skupštini je HAOS".

Sukon u vladajućoj koaliciji, tačnije među poslanicima vladajuće koalicije!

Šef poslanilke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u neobično oštrom tonu prebacio koalicionom partneru - Socijalističkoj partiji Srbije - da ne obezbeđuje dovoljan broj poslanika tokom skupštinskih sednica, da bi mu odgovorio počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, koji je istakao da je "u poslednje dve godine u Skupštini HAOS".

"Mogu i ja da pošaljem poslanike SNS da sede po splavovima i kafićima i da dođu samo kad je dan za glasanje. Što se mene tiče, ne morate da dođete ni u danu za glasanje, ali hajde da prekinemo tu vrstu pravljenja dve kategorije poslanika. Moji su robovi, a vi ste, ne znam kakva gospoda...", glasilo je prilično oštro obraćanje Martinovića, koji se najpre odmah ogradio da "preuzima rizik da bi predsednik stranke Aleksandar Vučić mogao da ga kritikuje zbog onog što će izgovoriti".

Beogradski mediji prenose da je zatražio, kako je rekao, odgovornije ponašanje poslanika SPS i da se ponaša kao odgovoran koaliicioni partner. Istakao je da je "neprihvatljivo" da u sali ima više poslanika Srpske radikalne stranke, koja je, naglasio je, opoziciona, nego poslanika SPS.

Martinović je dodao da mu je "dosta toga" da se stvara utisak da je samo SNS u vlast, i istakao da najveći deo tereta upravo pada na poslanike stranke kojoj pripada.

Na to mu je u skupštinskoj sali odgovorio poslanik SPS Neđo Jovanović, rekavši da se ta stranka ponaša odgovorno i da uvekl deli odgovornost sa SNS.

U izjavi "Kuriru", počasni predsednik SPS i poslanik Milutin Mrkonjić rekao je da je bio nekoliko sati na sednici i da stoga može da kaže da nije istina to što tvrdi Martinović.

"Neshvatljiva mi je i suluda reakcija Martinovića. Njegov napad na SPS je besmislen, jer je u poslednje dve godine u skupštini haos, nije samo rad. To nje njegova lična frustracija, koja nema veze sa napadom na socijaliste. Ovaj napad na SPS je uvreda i Martinović je dužan da se izvini", rekao je Mrkonjić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.