SNS TRAŽI NOVU ISTRAGU: Kad može Dada Vujasinović

Izvor: Kurir, 25.Apr.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS TRAŽI NOVU ISTRAGU: Kad može Dada Vujasinović

Svi mediji pišu da ponovo treba da se istraži slučaj Dade Vujasinović iz 1994. godine. Ako tražimo u tom slučaju da se ponovo sve ispita, pa zašto se i ovde ne bi ispitalo. U čemu je problem, upitao je poslanik SNS

Đukanović: Ponovo istražiti samoubistvo u stanu Saše Jankovića

BEOGRAD - Poslanik SNS Vladimir Đukanović izjavio je danas da treba ponovo istražiti nesrećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << slučaj iz 1993. godine, kada je smrtno stradao prijatelj zaštitnika građana Saše Jankovića, da je "na delu najgora vrsta medijske cenzure" i da neko ima zadatak da urušava sistem i vladu.

"Svi mediji pišu da ponovo treba da se istraži slučaj Dade Vujasinović iz 1994. godine. Ako tražimo u tom slučaju da se ponovo sve ispita, pa zašto se i ovde ne bi ispitalo. U čemu je problem", rekao je Đukanović za TV "Pink".

Podsećajući da porodica stradalog Predraga Gojkovića traži istinu, Đukanović je kazao da mnogo toga u tom slučaju zbunjuje, od položaja tela, pa do toga gde je pao pištolj, te da su to pitanja na koja bi odgovore trebalo da daju nadležni organi.Đukanović je dodao da u obdukcionom nalazu piše da je najverovatnije do smrti došlo tako sto je neko nepravilno upravljao tim pištoljem."Ajde da vidimo šta je zaista prava istina i ne vidim šta je problem da se to u potpunosti istraži", rekao je poslanik SNS, uz napomenu da javnost mora da sazna odgovore na ta pitanja, imajući u vidu važnost institucije zaštitnika građana.

Đukanović je rekao i da je Janković u slučaju prebijanja Andreja Vučića tvrdio da "je vojnik u njegovoj pratnji, budući da je nosio pištolj, mogao da opali i ubije nekog, a sad ne želi da javnost sazna šta je bilo sa njegovim pištoljem 1993. godine"."A šta je bilo sa njegovim pištoljem u njegovom stanu? U vreme najveće inflacije kupujete dugu devetku... Ne znam šta će mu ni pištolj, ni metci, ja sam kao student držao knjige u vitrini", rekao je

Đukanović i ponovio da je Janković svojim politikantskim delovanjem i politikantskim izveštajem potpuno urušio tu instituciju.Komentarišući pisanje lista "Danas" da je otvorena istraga zbog sumnje da je Janković ugrožen, budući da ga "nekoliko osoba danima prati", Đukanović je rekao da, ako je to tako, policija mora da reaguje i da zaštitnik građana ne sme da bude ugrožen.Đukanović nije zadovoljan tretiranjem tog slučaja od strane pojedinih medija, navodeći da je "na delu najgora vrsta cenzure, jer su pojedini mediji cenzurisali pismo porodice Gojković".

On tvrdi da očigledno neko ima zadatak da urušava sistem i vladu."Ovo su pitanja koja javnost mora da sazna, ja ovde tražim od medija da budu profesionalni. Neverovatno je da cenzurišete pismo porodice", rekao je Đukanović.

(Tanjug/Pink)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.