SNS, SPS i NS: Izjava Braserove je potvrda ispravnosti vladinih reformi

Izvor: Blic, 10.Mar.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS, SPS i NS: Izjava Braserove je potvrda ispravnosti vladinih reformi

Predstavnici vladajuće koalicije ocenili su danas da je obraćanje predsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) An Braser potvrda uspešnih reformskih procesa u Srbiji.

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić ocenio je danas izjavu predsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) An Braser, kao znak podrške i priznanje reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije .

Braser >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pohvalila vlast u Srbiji i političke aktere što su odlučno započeli proces reformi.

Babić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je predsednica PS SE jedna u nizu visokih zvaničnika EU koja je posetila Beograd, Vladu Srbije i parlament, i da će se to dešavati i u budućnosti.

- “Njene reči su bile inspirativne, podrška i priznanje reformskim merama koje sprovodi Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, naravno i Skupština” - ocenio je on.

Takođe, primetio je Babić, Braser je u jednom delu ukazala i na otvoren prostor za napredovanje zahvalivši joj i na podršci, ali i na tome što je ukazala da postoji mogućnost za napredak.

On je poručio poslanicima opozicije koji su danas upitali “o kojoj državi govori An Braser” jer su joj saopštenja nerealna, da, ne samo što žive i što će živeti u uređenoj državi već da se takva država gradi za sve gradjane, pa i za predstavnike tih stranaka.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević je konstatovao da je najvažnije da je Srbija demokratska, stabilna država i po svim elementima kandidat za člana EU.

On je podsetio da je danas ponovljeno da je ostvaren evidentan, jasan napredak, kada je reč o jačanju demokratskih institucija, reformi pravosudja i odlučnoj borbi protiv kriminala i korpucije.

- Pred nama su veliki izazovi u narednom vremenskom periodu, ali ne postoji za ovu vladu nijedna nepremostiva prepreka na putu evropskih integracija - ocenio je Milićević.

Poslanica Nove Srbije Dubravska Filipovski rekla je u izjavi novinarima istim povoodm da je dobro što evropski zvaničnici u posetama, koje nisu protokolarne, vide napredak Srbije u političkoj stabilnosti, regionalnoj saradnji i u ekonosmkoj održivosti i stabilizaciji Srbije.

- Žalosno je što opozicija na svaki način pokušava da umanji i diskredituje napredak koji je Srbija napravila oportunirajući svojim izjavama čak i tako visokoj predstavnici” - zaključila je Filipovski.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.