Stefanović: O kojoj zemlji je govorila An Braser?

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: O kojoj zemlji je govorila An Braser?

Poslanici opozicionih partija ocenili su danas kao preoptimistične izjave predsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) An Braser, koja je pohvalila vlast u Srbiiji zbog reformi koje sprovodi, dodajući da ne odgovaraju realnosti.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je novinarima u parlamentu da je dobro za Srbiju da ima posetu na tako visokom nivou iz Saveta Evrope, ali je precizirao da to u prirodi nije bila monitoring poseta.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je predsednici PS SE ukazano da delovi iz njenog saopštenja, odnosno ono kako je predstavljena situacija u Srbiji, ne odgovaraju realnosti.

“Mi živimo u zemlji u kojoj postoji pritisak na nezavisne institucije, gde ne postoji puna sloboda medija, gde ne postoji ravnomerna zastupljenost vlasti i opozicije, bar približno ravnomerna…”, prokomentarisao je Stefanović.

U državi, kako je rekao, nema nijednog transparentnog procesa javnih nabavki, prava opozicije u skupštini se guše, i zato je bio iznenađen izjavom Braser koje stanje u Srbiji prikazuje “preoptimistično”.

“Deluje mi kao da se radi o nekoj drugoj državi i to građani Srbije znaju, i znaju sve više, i na žalost znaće sve više”, smatra Stefanović.

I zamenik šefa poslaničke grupe SDS Janko Veselinović kaže “da bi voleo da živi u zemlji o kojoj je pričala Braser”.

“Ja tu zemlji jednostavno ne prepoznajem jer Srbija je zemlja u kojoj novinari ne mogu slobodno da rade. Ako slobodno rade i pišu ili govore istinu, onda im zabranjuju emisije”, rekao je Veselinović.

Kako je rekao, o tome danas nije bilo reči i “čini mu se da ne živi u istoj zemlju o kojoj je pričala predsednica PS SE”.

“I u tom smislu smatram da se ova poseta razlikuje od posete (Dejvida) Mekalistera koji je rekao da ne želi i neće da se meša u unutrašnju politiku Srbije, kao i da će svoje izveštaje dati tamo gde treba”, istakao je on.

Veselinović je zaključio da se povlađivanjem vlastima, čini šteta građanima Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.