SNS: Promena vlasti za bolji život građana

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Promena vlasti za bolji život građana

Srpska napredna stranka smatra da je promena vlasti uslov za bolji život i prespektivu građana, izjavio Aleksandar Vučić. Skoro sve privatizacije sprovedene aukcijom, što svedoči o dogovorenoj korupciji, kaže Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da je promena vlast uslov za bolji život i perspektivu građana i za normalizaciju stanja u Srbiji.

"Vlast je toliko ogrezla u želji da opstane, da se ne bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ni sa čim drugim osim lažima, prevarama i napadima na opoziciju", ocenio je Vučić.

Vučić je rekao da je u poslednjih 10 godina struja poskupela 1.560 odsto, odnosno više od 15 puta, pijaća voda 680 odsto, a grejanje 947 odsto.

"Da li su plate povećane 15 puta? Nisu, nego četiri i po puta", istakao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je dodao da je od 2.280 privatizacija 94,5 odsto sprovedeno aukcijom, a 5,5 odsto tenderom što, kako je ocenio, govori o tome "na kojem je nivou dogovarana i sprovođena korupcija" i "kako je Srbija opljačkana".

Vučić je pozvao vlast da pre izbora prepolovi broj agencija, direkcija i zavoda kojih ukupno ima 130, a kako je rekao, bar 50 služi isključivo za udomljavanje partijskih kadrova.

"Obećavamo građanima da će, kada mi dođemo na vlast, i ljudi koji nisu u strankama ili su u drugim partijama učestvovati u upravljanju preduzećima", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlast "služi trikovima" i u javnosti uvodi razne manje značajne teme kako se ne bi govorilo o nezaposlenosti i bedi.

"Poslednji trik je gej parada i onda se jedni kao štite, a drugi se kao protive, pa se ti narode glođi, a za sve to vreme rastu nezaposlenost i zaduživanje, i parada nezaposlenih i očajnih", napomenuo je Vučić.

Funkcioner SNS-a je na pitanje da li podržava Paradu ponosa, odgovorio da podržava smanjenje nezaposlenosti i bolji život građana.

Govoreći o mostu preko Save kod Ade Ciganlije u Beogradu, Vučić je rekao da će pristupne saobraćajnice koštati više od 600 miliona evra, optuživši gradsku vlast i gradonačelnika Dragana Đilasa za obmanjivanje građana.

"Kakve su to pristupne saobraćajnice koje koštaju tri puta više od mosta? Đilas kaže da most košta 2.500 evra po kvadratnom metru, a dva dana kasnije akademik Nikola Hajdin kaže da košta 3.000 evra po kvadratnom metru. Razlika je 25 miliona evra, to nije sitnica", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je zbog izgradnje novog mosta svaki građanin zadužen za 300 evra više, i dodao da bi bilo najbolje da se novi most nazove po pokojnom patrijarhu Pavlu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.