Читај ми!

SNS: Promena vlasti za bolji život građana

Srpska napredna stranka smatra da je promena vlasti uslov za bolji život i prespektivu građana, izjavio Aleksandar Vučić. Skoro sve privatizacije sprovedene aukcijom, što svedoči o dogovorenoj korupciji, kaže Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da je promena vlasti uslov za bolji život i perspektivu građana i za normalizaciju stanja u Srbiji.

"Vlast je toliko ogrezla u želji da opstane, da se ne bavi ni sa čim drugim osim lažima, prevarama i napadima na opoziciju", ocenio je Vučić.

Vučić je rekao da je u poslednjih 10 godina struja poskupela 1.560 odsto, odnosno više od 15 puta, pijaća voda 680 odsto, a grejanje 947 odsto.

"Da li su plate povećane 15 puta? Nisu, nego četiri i po puta", istakao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je dodao da je od 2.280 privatizacija 94,5 odsto sprovedeno aukcijom, a 5,5 odsto tenderom što, kako je ocenio, govori o tome "na kojem je nivou dogovarana i sprovođena korupcija" i "kako je Srbija opljačkana".

Vučić je pozvao vlast da pre izbora prepolovi broj agencija, direkcija i zavoda kojih ukupno ima 130, a kako je rekao, bar 50 služi isključivo za udomljavanje partijskih kadrova.

"Obećavamo građanima da će, kada mi dođemo na vlast, i ljudi koji nisu u strankama ili su u drugim partijama učestvovali u upravljanju preduzećima", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlast "služi trikovima" i u javnosti uvodi razne manje značajne teme kako se ne bi govorilo o nezaposlenosti i bedi.

"Poslednji trik je gej parada i onda se jedni kao štite, a drugi se kao protive, pa se ti narode glođi, a za sve to vreme rastu nezaposlenost i zaduživanje, i parada nezaposlenih i očajnih", napomenuo je Vučić.

Funkcioner SNS-a je na pitanje da li podržava Paradu ponosa, odgovorio da podržava smanjenje nezaposlenosti i bolji život građana.

Govoreći o mostu preko Save kod Ade Ciganlije u Beogradu, Vučić je rekao da će pristupne saobraćajnice koštati više od 600 miliona evra, optuživši gradsku vlast i gradonačelnika Dragana Đilasa za obmanjivanje građana.

"Kakve su to pristupne saobraćajnice koje koštaju tri puta više od mosta? Đilas kaže da most košta 2.500 evra po kvadratnom metru, a dva dana kasnije akademik Nikola Hajdin kaže da košta 3.000 evra po kvadratnom metru. Razlika je 25 miliona evra, to nije sitnica", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je zbog izgradnje novog mosta svaki građanin zadužen za 300 evra više, i dodao da bi bilo najbolje da se novi most nazove po pokojnom patrijarhu Pavlu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара