SNS: Prethodna vlast počistila kasu i devastirala državu

Izvor: Blic, 08.Dec.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Prethodna vlast počistila kasu i devastirala državu

Beograd - Srpska napredna stranka (SNS) ukazala je danas, povodom kritika koje je na račun nove vlasti uputio lider demokrata Dragan Đilas, da je prethodna vlast "počistila državnu kasu i devastirala Srbiju".

"Srpska napredna stranka pita Dragana Đilasa kako ima obraza i smelosti da osporava rad sadašnje vlasti, kada je stranka čiji je lider, a do skora zamenik predsednika, godinama devastirala Srbiju i bogatila se na račun građana", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS-a.

Naprednjaci su upitali "i kako je moguće da su u Srbiji svi siromašni, a da je jedino Dragan DJilas uspeo da se obogati i stekne firme, agencije, vile, četvrtinu reklamnog prostora u javnom servisu i ko zna šta još?"

"Jedino čime se hvali jeste rukovodjenje Beogradom, a upravo u glavnom gradu situacija nikad nije bila gora zahvaljujući biznismenu i menadžeru Draganu Đilasu koji je stavio omču oko vrata gradjanima, zadužujući nas kreditima koje će vraćati i naši unuci", poručili su iz SNS-a

Navodi se da, bez kamata na osnovu kredita koji su podignuti od kada je Đilas gradonačelnik, Beogradjani duguju više od pola milijarde evra.

SNS se pita i zašto Đilas nikad nije objasnio kako su uvećavane fakture kod nabavki radnih mašina za Beogradski vodovod i kanalizaciju, koliko je koštao most preko Ade sa pristupnim saobraćajnicama, a koliko održavanje španskih tramvaja.

"Nismo čuli ni kako je na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra pobedila firma koja je ponudila za trećinu višu cenu, čime su Beograđani oštećeni za 650 miliona dinara, a kamoli priznanje da ima vlasništvo u 'Presu'", navodi se u saopštenju SNS-a.

SNS Đilasa optužuje i za kontrolu medija preko kojih je predstavljao "iskrivljenu stvarnost' Naprednjaci su upozorili "i da je skandal sa uvodjenjem "Bus plusa" i dodatno uništavanje Gradskog saobraćajnog preduzeća dovelo u rizik da u narednim godinama možda i ne bude gradskog prevoza".

"Za to vreme čak su i saradnici Dragana Đilasa uspeli sebi da kupe džipove koji vrede više od plate koju za ceo život ne može da zaradi građanin naše države. Toliko o uspešnom delovanju Dragana Đilasa u Beogradu", dodaje se u saopštenju.

Napominje se i da "SNS, uprkos onima koji napadaju zalaganja čestitih ljudi, daje najdublju i najiskreniju podršku Vladi Republike Srbije i predsedniku Tomislavu Nikoliću u naporima da od Srbije stvore zdravu, uredjenu, modernu i poštenu državu".

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da se Vlada Srbije zadužila dve milijarde evra i podsetio da je aktuelna vlast upravo zbog toga kritikovala prethodnu vladu.

"Budžetski deficit je jako veliki, ali to narod ne može da shvati, a shvatiće brzo. Pitam gradjane šta su pre šest meseci mogli da kupe, šta mogu da kupe danas, a pitaću ih šta će moći za šest meseci" kazao je Đilas na sednici Gkavnog odbora DS.

On je ocenio da, kada se danas pogledaju rezultati vlade, ima malo stvari sa kojima ona može da se pohvali i ocenio da je situacija u zemlji loša, jer raste nezaposlenost, a plate se smanjuju. On je upitao da li je strateški cilj države da gradi hotele na Staroj planini, ili da ulaže u poljoprivredu, proizvodnju hrane,

infrastrukturu i obrazovanje, energetiku, kako bi se to malo para pravilno rasporedilo.

Povezane vesti: Šutanovac: Ne mislim da me je Đilas prozvao DS: SNS da prestane sa hajkom protiv opozicije Dačić: Mogućnost promene vlasti u Beogradu postoji Stefanović: Očigledno je da se svi u DS lepo slažu Đilas: Nema razloga za promenu vlasti u Beogradu
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prethodna vlast počistila kasu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Dec.2012

BEOGRAD, 8. decembra 2012. (Beta) - Srpska napredna stranka (SNS) ukazala je u subotu, povodom kritika koje je na račun nove vlasti uputio lider demokrata Dragan Djilas, da je prethodna vlast "počistila državnu kasu i devastirala Srbiju"... BEOGRAD, 8. decembra 2012. (Beta) - Srpska napredna stranka...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.