Izvor: B92, 01.Dec.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Potpisi za izmenu statuta BG

Beograd -- SNS počela da sakuplja potpise građana za podršku izmenama statuta Grada Beograda, koje će omogućiti decentralizaciju gradske vlasti.

Prikupljanje potpisa počelo je u podne na štandu ispred restorana "Vapiano" u Knez Mihajlovoj ulici.

Predsednik odboprničke grupe naprednjaka u Skupšini grada Aleksandar Jovičić najavio je da će se najviši stranački organi SNS-a uskoro oglasiti i u vezi sa promenom gradske vlasti u Beogradu.

On je zamolio za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još manje strpljenja kada je reč o toj odluci i naveo da će javnost o svemu biti pravovremeno obaveštena.

Jovičić je napomenuo da je Srpskoj naprednoj stranci prioritet da se promenama statuta građanima omogući kvalitetniji život i da se opštinama vrate ovlašćenja koja su im oduzeta 2008. godine.

"Cilj nam je da se ubrza proces legalizacije objekata i izdavanje građevinskih dozvola", kazao je Jovičić.

On je napomenuo da se SNS zalaže iz to da se pojedinim opštinama poput Mladenovca i Sopota, vrati status prigradskih opština, jer je to važno za efikasniji rad i približavanje lokalnih samouprava građanima.

Prema njegovim rečima, naprednjaci žele da se ispravi trenutna situacija u kojoj opštine i za najbanalnije stvari traži saglasnost grada.

Jvičić je kazao i da je cilj da se tamo gde za to postoje mogućnosti formiraju i nove gradske opštine.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Naprednjaci za izmenu Statuta Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2012

Srpska napredna stranka danas je u Beogradu počela prikupljanje potpisa građana za podršku izmenama statuta glavnog grada, koje će omogućiti decentralizaciju gradske vlasti, vraćanje ovlašćenja opštinama, kao i stvaranje novih opština.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.