SNS: Polemike oko viđenja ,,petog oktobra“, bi nas odvele u blato iz koga nema izlaza

Izvor: juGmedia, 05.Okt.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Polemike oko viđenja ,,petog oktobra“, bi nas odvele u blato iz koga nema izlaza

Godišnjica petooktobarskih dešavanja je povod za političko tumačenje dešavanja koja su obeležila jedan period istorije Srbije. Svako ima pravo na svoje viđenje događaja koji su se zbili ispred Savezne skupštine i na teritoriji čitave Srbije i to je demokratska tekovina. Ali, niko nema pravo da viđenje pretvara u kvalifikacije bez osnova, navodi se u današnjem saopštenju Gradskog odbora SNS Leskovac.

Ostatak saopštenja vam prenosimo u celosti:
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Nažalost, opoziciji, koja se meri u tragovima, učesnici i njihovi sledbenici nikada neće oprostiti izdaju ideje koja ih je okupila i menjanje interesa naroda za lični interes vođe. O onima koji se i nakon 17 godina pozivaju na petooktobarske promene, ne treba trošiti velike reči i šta su uradili Leskovcu i Leskovčanima, osim da ih podsetimo na pljačkašku privatizaciju. Ovo ne iz razloga što nemamo dovoljno argumenata, već zato sto ne želimo da Leskovac bude zarobljenik tumača istorije.

Polemike oko viđenja ,,petog oktobra“, bi nas odvele u blato iz koga nema izlaza. Ostavljamo da tamo idu samo oni čije je to mesto boravka. Suočeni sa problemima i podelama koje smo zatekli preuzimajući odgovornost, postavili smo za etalon političkog delovanja vrednovanje ljudi na osnovu njihovog rada i rezultata toga rada. Zato ljude ne bojimo po političkim dresovima, već po iskazanoj kreativnoj energiji spremnoj da menjaju voljeni grad na bolje.

Ovo je još jedna prilika da kritičarima komunalnog reda kažemo da nam je grad komunalno uređeniji no ikada do sada. Jer ako želimo da idemo napred u interesu građana, tada ne sme da nas boli uspeh drugih. Ulice su čistije, rekonstrukcije se rade po najvišim standardima, snabdevanje komunalnim uslugama je redovno, poslovanje je transparentno, rezultati poslovanja su pozitivni, saradnja sa građanima je svakodnevna.

Više je nego evidentno da su višegodišnji problemi u vodosnabdevanju rešeni ili se rešavaju. Grad se razvija i menja radom i rezultatom koji su vidljivi, a ne ispraznom kritikom i lečenjem frustracija zbog gubitka vlasti. To što grad ima podršku predsednika koji je dobio najveće poverenje građana Srbije, a počasni je građanin Leskovca i Vlade Republike Srbije, za nas predstavlja trasiran put da dobrim projektima doprinesemo razvoju naše sredine. U isto vreme želimo da podsetimo kritičare takve podrške, da je njihov predsednik poslednji put boravio u Leskovcu kada je kupovao odbornike da bi preuzeli vlast u Leskovcu. Delimo mišljenje opozicije da narod ima veru u bolje sutra, ali ne sa njima. O tome ko će ih predvoditi, pravo odlučivanja ima samo narod i to na izborima. Prizivanje sramnih ,,crnih trojki“ i ,,6. oktobra“ je čin kojim se želi da se Srbija uvede u sukobe, podele i beznađe. Ako to prizivaju oni koji sebe smatraju isključivim demokratama, naše je političko pravo da im kažemo da su oni grobari demokratije.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.