SNS PROTIV POVEĆANJA PDV

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS PROTIV POVEĆANJA PDV

Pprošle godine 18.000 poreskih obveznika napustilo sistem PDV, rekao je Milenko Dželetović

BEOGRAD - Srpska napredna stranka smatra da povećanje PDV-a na 20 odsto, kako predlažu neki ekonomisti, nije dobro rešenje, jer bi to uticalo na rast cena i sive ekonomije.

"Srpska napredna stranka protivi se povećanju PDV-a jer bi to uticalo na rast cena, a privreda će zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fiskalne presije bežati u sivu ekonomiju", rekao je član ekonomskog tima SNS Milenko Dželatović.

Dželetović je na konferenciji za novinare naveo podatak da je prošle godine 18.000 poreskih obveznika napustilo sistem PDV-a.

Srpska napredna stranka, umesto povećanja PDV-a, nudi alternativna rešenja, a samo kroz Zakon o javnim nabavkama, koji smo predložili, država bi uštedela 740 miliona evra, izjavio je Dželatović i dodao da sivu ekonomiju treba smanjiti na evropski nivo čime bi se uštedelo dodatnih 970 miliona evra.

Dželatović je naveo da je mesec i po dana nakon usvajanja budžeta postalo jasno da će ubrzo morati da bude urađen rebalans, kao i da je činjenica da rast BDP-a neće biti planiranih 1,5 procenata.

Vlada, smatra Dželetović, treba da podnese ostavku kako bi zemlju poštedela ekonomske agonije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.