Izvor: Press, 06.Sep.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS PODRŽAVA ANGELU MERKEL: Delegacija naprednjaka na Političkoj skupštini EPP u Kopenhagenu

Joksimović je ponovila podršku SNS kancelarki Angeli Merkel i Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU), i potvrdila da će predstavnici SNS biti gosti CDU u završnici izborne kampanje.
Foto: Tanjug
Delegacija SNS predvođena internacionalnim sekretarom i ministrom zaduženim za evropske integracije u Vladi Srbije Jadrankom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Joksimović, učestvovala je na dvodnevnoj Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP) u Kopenhagenu
Joksimović je u odvojenim susretima razgovarala sa predsednikom EPP Džozefom Dolom i obostrano su istakli važnost konstruktivne uloge, kao i potrebe za dobrosusedskom retorikom svih u regionu, koji treba da doprinesu saradnji i očuvanju mira i stabilnosti, navodi se u saopštenju SNS.
U tom kontekstu, Dol je posebno naglasio pozitivan način na koji Srbija, i posebno predsednik Aleksandar Vučić, doprinose stabilnosti, kako u zemlji tako i u regionu, a imajući u vidu sva dešavanja i izjave koje su u prethodnom periodu stizale iz regiona.
U razgovoru s potpredsednikom EPP, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Spoljnopolitičkim komitetom EP Dejvidom Mekalisterom, istaknut je značaj njegove nedavne posete prilikom koje su se mogle čuti pozitivne poruke vezane za napredak Srbije na planu sveobuhvatnih reformi, kao i poruke podrške evropskom putu Republike Srbije.
Govoreći o predstojećim izborima u Nemačkoj, Joksimović je ponovila podršku SNS kancelarki Angeli Merkel i Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU), i potvrdila da će predstavnici SNS biti gosti CDU u završnici izborne kampanje.
Takođe, istaknuta je važnost i aktuelnost tema koje su pokrenute tokom dvodnevne Političke skupštine, a tiču se mera saradnje u okviru borbe protiv terorizma, migracionih izazova i zaštite spoljnih granica EU, širenja populističkog diskursa i govora mržnje putem onlajn medija.
Na Političkoj skupštini je usvojen i EPP dokument o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike EU.
Joksimović se sastala i s internacionalnim sekretarom EPP Patrikom Volerom, predsednicom žena EPP i direktorkom Instituca "Robert Šuman" Doris Pak, internacionalnim sekretarom Narodne partije Španije H. R. Garsijom Ernandezom, kao i drugim zvaničnicima iz redova Evropske narodne partije.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.