SNS: Nastanak

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Nastanak

Danas, deset godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), Aleksandar Vučić je ne samo njen lider, nego i praktično sinonim za stranku.

Skoro pa neverovatno zvuči podsećanje da je, nakon raskola između Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja, koji je za krajnji rezultat imalo cepanje Srpske radikalne stranke i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nastanak SNS, Vučić ravno ceo mesec izbegavao da se javno prikloni "tomistima", a upravo tako je bilo.

I to buran mesec, pun kletvi, tuča i "tuča", pretnji i "pretnji", krivičnih prijava i uzajamnih optužbi.

I dok je Vučić najpre izbegavao da se oglasi i pojavi, a zatim i zvanično napustio politički i javni život na neko vreme bez biranja strane, čak se i Nebojša Stefanović ranije pojavio u javnosti kao "tomista" i koordinator tada buduće stranke, o ostalim stranačkim veteranima da i ne govorimo.

Kako je Tomislav Nikolić napravio SNS, od sukoba sa Šešeljom, preko borbi za mandate u Skupštini, lokalne odbore na terenu i podršku Aleksandra Vučića, do svečane osnivačke skupštine, pogledajte u novom izdanju našeg tajmlajna.

Više o projektu Istinomer Amnezije u okviru kojeg objavljujemo i ovu priču možete pogledati OVDE

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.