SNS: Ko štiti Pajtića od krivične odgovornosti?

Izvor: Telegraf.rs, 07.Avg.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Ko štiti Pajtića od krivične odgovornosti?

- Koliko para su Bojan Pajtić, šef vojvođanskog režima, i DS, ukrali iz Metals banke, koliko su ukrali iz pokrajinskih robnih rezervi, da li se vode postupci protiv Bojana Pajtića i ostalih lica iz DS-a, i u kojoj su fazi povodom afere Fond za razvoj Vojvodine i kada ćemo dobiti od nadležnih državnih organa odgovore na ova pitanja - pita SNS

Srpska napredna stranka postavila je danas pitanje pravosudnim i istražnim organima “zašto se krije istina o svim pljačkama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kriminalnim i korupcionaškim aferama u koje je direktno umešan šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić“.

SNS pita i da li je šef režima u severnoj srpskoj pokrajini iznad zakona, da li samo za njega ne važe pravni propisi Srbije, “i ko su lica koja intenzivno štite Pajtića od krivične odgovornosti za počinjena teška zlodela”. Naprednjaci su u saopštenju naveli da od nadležnih državnih organa očekuju da im konačno kažu:

- Koliko para su Bojan Pajtić, šef vojvođanskog režima, i DS, ukrali iz Metals banke, koliko para su Bojan Pajtić i DS ukrali iz pokrajinskih robnih rezervi, da li se vode postupci protiv Bojana Pajtića i ostalih lica iz DS-a, i u kojoj su fazi povodom afere Fond za razvoj Vojvodine i kada ćemo dobiti od nadležnih državnih organa odgovore na ova pitanja – pita SNS

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako SNS navodi što se tiče pitanja koje postavlja DS “ta ista pitanja postavlja i Miroslav Mišković, na naslovnoj strani svojih novina, i potpuno je jasno da koalicija Demokratska stranka – Miroslav Mišković nastavlja da razara Srbiju, i pokušava da je uništi, kao što je uništavao 12 godina”.

DS je ranije danas saopštila da zahteva od Vlade Srbije da hitno i u celosti objavi ugovor sa Etihadom i zaustavi praksu sklapanja tajnih ugovora o korišćenju državne imovine i budžetskih sredstava.

Svi sporni ugovori sklopljeni su, kaže se u saopštenju DS, na osnovu Zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji dve zemlje, za koji je ekspertska grupa utvrdila da nije u skladu sa Ustavom i da ukidaju domaće zakonodavstvo zbog čega je DS tražila ocenu ustavnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.