SNS poziva na uzdržanost od nasilja

Izvor: RTS, 16.Okt.2011, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS poziva na uzdržanost od nasilja

Srpska napredna stranka pozvala međunarodne snage na Kosovu da se uzdrže od upotrebe nasilja, povodom najave Kfora da će ukloniti barikade sa severa pokrajine.

Povodom najave Kfora da će ukloniti barikade sa severa Kosova, Srpska napredna stranka pozvala je međunarodne snage da se uzdrže od upotrebe nasilja.

"SNS smatra da bilo kakva upotreba sile ne rešava problem, već ga produbljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nosi sa sobom rizik ozbiljne destabilizacije prilika", izjavio je na konferenciji za novinare član Glavnog odbora naprednjaka Marko Đurić.

SNS apeluje na mir, nenasilje i rešavanje novonastale situacije mirnim razgovorima.

"Bolje je hiljadu dana pregovarati, nego jedan dan ratovati", rekao je Đurić.

Glavna komanda Kfora u Prištini saopštila je juče uveče da će mirnim putem u ponedeljak ukloniti barikade na severu Kosova, ako to do tada ne uradi lokalno stanovništvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Kforovci, ostanite mirni

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2011

Srpska napredna stranka pozvala je danas međunarodne snage da se uzdrže od upotrebe nasilja, povodom najave Kfora da će ukloniti barikade sa severa Kosova..."SNS smatra da bilo kakva upotreba sile ne rešava problem, već ga produbljuje i nosi sa sobom rizik ozbiljne destabilizacije prilika", izjavio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.