SNS: Kfor sprovodi Tačijev embargo

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2011, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Kfor sprovodi Tačijev embargo

Srpska napredna stranka smatra da je privremeni sporazum Vlade Srbije i Kfora o rešavanju krize na severu Kosova neprihvatljiv. SNS tvrdi da su sporazumom ispunjeni svi zahtevi prištinskih institucija u pokrajini i omogućeno da Kfor sporovodi embrago na srpsku robu.

To je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao funkcioner naprednjaka i predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iznoseći i stav da Vlada Srbije i Skupština moraju o tom sporazumu da raspravljaju.

Prema njegovim rečima, neko je pokušao da odbornicima četiri opštine na severu Kosova "uvali vruć krompir", odnosno da se oni izjasne o sporazumu.

"Predsednici opština i narod ne mogu da nose odgovornost za prihvatanje sporazuma", kaže on i tvrdi da bi tu odgvornost treblo da preuzmu državni organi i vlada.

Pantić je rekao i da je na sastanku sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem pre nekoliko dana iznet stav svih predsednika opština sa severa Kosova da sporazum nije prihvatljiv.

On kaže i da se i predsednik Republike sa tim složio, ali i da im je rekao da je to trenutno jedino moguće rešenje.

Stranačkoj konferenciji prisustvovao je i predsednik okružnog odbora SNS Kosovskomitrovačkog okruga Bojan Jakovljević, koji tvrdi da se u sporazumu Kfora i Vlade Srbije uopšte ne spominje spornih tri i po tone robe, odnosno nesmetan prolaz vozila te nosivosti preko administrativne linije.

Prema njegovim rečima, radi se o humanitarnoj pomoći koja će moći da bude transportovana samo odlukom odgovarajućeg ogana međunarodne zajednice.

On takođe tvrdi da su na administrativnom prelazu Jarinje jutros istaknute table koje zabranjuju prolaz komercijalne robe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.