SNS: Izbori ako se koče reforme

Izvor: NaDlanu.com, 29.Avg.2013, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Izbori ako se koče reforme

Ako bilo ko od koalicionih partnera bude kočio ekonomske reforme koje planira da sprovede SNS čekaju nas vanredni izbor, kaže za "Blic" Milenko Dželetović.

Koordinator Ekonomskog saveta SNS objašnjava da su i najskuplji izbori jeftiniji od odlaganja reformi."Ne bih da budem prorok. Ali ako ekonomske mere budu kamen spoticanja u rekonstruisanoj vladi, to neće biti dobro ni za SNS, ni za SPS, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ni za Srbiju. Mere su bolne, ali neizbežne i u perspektivi mogu doneti dobro", kazao je on.On navodi da će novi ministar finansija koga predlaže SNS Lazar Krstić imati bezrezervnu podršku u realizovanju svog i programa stranke, ne samo predsednika SNS Vučića, već i cele SNS."Ovog puta najjača stranka neće odustati - moramo reformisati javni sektor, moramo privući nove investicije, ukinuti komplikovane procedure i otvarati nova radna mesta. To ne znači samo štednju, jer štednja vodi u novu recesiju", naglašava on.U Partiji ujedinjenih penzionera, koji su, inače, najoštriji protivnici svih mera koje se odnose na najstarije građane, juče su unekoliko ublažili retoriku i poručuju da je unutar vladajuće koalicije došlo do približavanju stavova o socijalnim pitanjima i penzijama, što je važno za ovu stranku."To znači da ćemo, u skladu sa programom PUPS, imati prihvatljiva rešenja kako bismo sačuvali standard najsiromašnijih i penzionera", izjavio je juče Moma Čolaković.Prema njegovim rečima, potpredsednik Vlade i lider PUPS Jovan Krkobabić dao je svoj doprinos definisanju programa i ciljeva koji će biti predstavljeni u izlaganju Ivice Dačića prilikom izbora rekonstruisane Vlade. Upitan da li to znači da neće biti zamrzavanja penzija, Čolaković je rekao da računa na to."Garant da su približeni stavovi su Vlada, Dačić i Krkobabić", rekao je Čolaković(Izvor: Blic, via B92)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.