SNS: Đilas o besplatnim udžbenicima - lažna briga za decu

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Đilas o besplatnim udžbenicima - lažna briga za decu

Gradski odbor Srpske napredne stranke smatra da je bezobrazuk što Dragan Đilas govori o besplatnim udžbenicima i vrtićima, budući da, kažu, to nije omogućio dok je bio gradnačelnik.
Kako se navodi, briga Đilasa i "njegove ekipe" za decu i mesta u vrtićima je lažna.
"Najbolji dokaz je taj što su roditelji u vreme Đilasa i njegovog pomoćnika Šapića mesto u vrtiću plaćali 9.700 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po detetu, a danas 5.600", kažu iz SNS.
Kako navode, za vreme "lopovsko tajkunske koalicije" bilo je svega 47.500 dece u vrtićima, a danas je taj broj 70.000.
"Đilasova briga se ogleda u 15.000 tužbi roditelja koji danas traže povraćaj novca jer je naplaćivao skuplji boravak u vrtićima nego što je smeo", ističe se u saopštenju.
Gradski odbor SNS kaže da je, za dug od 1,2 milijarde evra koliko su ostavili Đilas, Šapić i Mišković, moglo da se izgradi 250 vrtića, 250 škola.
"Đilas, njegova produžena ruka Šapić, Velja Ilić, pištoljdžija Janković i Limunov Jeremić, koji su samo znali da otimaju od građana ponovo registruju razna udruženja, kako bi mogli da se dočepaju funkcije i fotelje, a sve sa ciljem da opustoše punu gradsku kasu. Umesto laži i manipulacije Đilasu bi bilo bolje da vrati otete pare od Beograđana", naglašava se u saopštenju.
Koliko Đilas voli i poštuje Beograd, navode dalje naprednjaci, najbolje pokazuje činjenica da je svakog meseca od 2014. primao odborničku naknadu iz gradskog budžeta i da je na konto toga uzeo 370.000 dinara.
"Beograđani će odlučiti da li žele povratak u prošlost, kada je su Đilas i njeogova produžena ruka Šapić, sa sve Miškovićem ostavili deficit od 20 odsto, opustošenu gradsku kasu, visoku stopu nezaposlenosti. Ili će podržati listu 'Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd!', koju čine odgovorni ljudi koji vole Beograd i koji ga svakodnevno razvijaju i grade, ljude koji dovode investitore i otvaraju nova radna mesta", kažu iz Gradskog odbora SNS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.