SNS: DS pokušava da ugrozi investicije u Novi Sad

Izvor: Blic, 22.Nov.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DS pokušava da ugrozi investicije u Novi Sad

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas opozicionu Demokratsku stranku (DS) da pokušava da ugrozi investiciju koja će doneti 3.000 novih radnih mesta građanima Novog Sada.

- Još jednom pozivamo one kojima je u proteklih 15 godina, umesto brige o građanima, jedina ideologija bila punjenje vlastitih džepova, da prestanu sa bezuspešnim pokušajima da ugroze investiciju koja će doneti 3.000 novih radnih mesta građanima Novog Sada - naveo je SNS u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ta stranka, koja prevodi gradsku vlast u Novom Sadu, saopštila je da "sve radi transparentno", za razliku od DS-a, koji je "iza sebe ostavio najveće afere u istoriji Novog Sada".SNS je dodao da će Grad Novi Sad nastaviti sa ulaganjima u radnoj zoni "Sever 4", jer je "strateško opredeljenje" gradske vlasti borba za svako novo radno mesto.

Opoziciona Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od gradske vlasti u Novom Sadu da javnosti predoči sve informacije o troškovima uređenja i opremanja nove Radne zone "Sever 4", kao i uslovima pod kojim će strana kompanija, s kojom je navodno sve već dogovorio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, otvoriti svoj proizvodni pogon u novoj radnoj zoni.

Pojedini mediji su prošle nedelje objavili vest da će u novoj radnoj zoni fabriku otvoriti američka kompanija "Lira" iz oblasti automobilske industrije, a gradski čelnici i Aleksandar Vučić su najavili da će biti zaposleno 3.000 radnika.

DS je upitao zašto se bez ugovora, odgovarajućih garancija i definisanih obaveza navodnog investitora započinje vrlo skup poduhvat, s obzirom da je Novi Sad u obavezi da sam uredi zemljište i izgradi proizvodne hale, koje će strana firma, ako zaista odluči da otvori pogon, posle samo zakupiti.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.