SNS: DS nema većinu na Vračaru; DS: To je laž

Izvor: Akter, 24.Dec.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DS nema većinu na Vračaru; DS: To je laž

Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograd tvrdi da je Demokratska stranka ostala bez većine u Skupštini Opštine Vračar

Pošto je u proteklih nekoliko meseci više odbornika napustilo DS, skoro tri meseca nije zakazivana sednica Skupštine opštine, a večeras se održava sa 22 prisutna odbornika, od 45 koliko ih ima u Skupštini, navodi se u saopštenju SNS.

U toj situaciji, tvrdi SNS, u salu je uvedena jedna građanka koja nije odbornik, dodeljen joj je mandat >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i sada se sa njom donose nezakonite odluke.

Srpska napredna stranka Vračar će zbog toga podneti žalbu Upravnom sudu i tražiti da se poništi večerašnja sednica gradske opštine.

Verujemo da će sadašnje rukovodstvo opštine imati prilike da na drugim sudovima veoma brzo objašnjava svoje kriminalne delatnosti, stoji u saopštenju SNS.

DS: Na Vračaru pokušaj udara na demokratsku vlast

Demokratska stranka saopštila je večeras da je "na Vračaru izvršen pokušaj udara na demokratsku vlast najbezobzirnijom trgovinom uticaja", navodeći da je u pitanju krivično delo za koje će DS nadležnim organima podneti dokaze.

"Porukama sa nepoznatog broja koje su slate odbornicama i odbornicima pokušano je obmanjivanje odbornika da je Demokratska stranka izgubila većinu lažnim navođenjem da su tri odbornika napustila Demokratsku stranku", navodi se u saopštenju Informativne službe DS.

"Na njihovu žalost uspeli su da "kupe" samo dva. Demokratska stranka uživa nesumnjivo poverenje građana Vračara i ucene i kupovine su samo još jedan neuspešan pokušaj da se silom pokori jedna od poslednjih slobodnih zona u Srbiji", dodaje se u saopštenju demokrata.

U saopštenju se još navodi da je "Vračar ostao slobodan" i da su "23 odbornika demokratske većine iz DS, Nove stranke, LDP, DŠ i SDS izglasala budžet opštine za 2016. godinu".

Prethodno je danas Beogradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da se večerašnja sednica Skupštine opštine Vračar održavala bez većine odbornika i da će podneti žalbu Upravnom sudu tražeći da se sednica koja je u to vreme bila u toku poništi.

"Demokratska stranka koja vlada Vračarom 23 godine, ostala je večeras bez odborničke većine. Da je DS-u na Vračaru stalo samo da sačuva vlast i privilegije pokazala je sednica Skupštine opštine Vračar koja se upravo održava bez većine odbornika", tvrde u saopštenju beogradski naprednjaci.

"Verujemo da će sadašnje rukovodstvo opštine imati prilike da na drugim sudovima, veoma brzo objašnjava svoje kriminalne delatnosti", dodaje se u saopštenju naprednjaka.

Beogradski naprednjaci tvrde i da je danas još jedan odbornik DS podneo ostavku, a da vračarska Skupština nije imala većinu da tu ostavku verifikuje i počne sa radom.

"Zato su pribegli sili i u salu uveli građanku koja nije odbornik, dodelili joj mandat i sada sa njom donose nezakonite odluke. Kako bi svoju krađu sproveli na miru, rukovodstvo opštine je zabranilo građanima da prisustvuju današnjoj sednici", piše u saopštenju.

SNS Beograd dodaje i da je proteklih meseci nekoliko bivših odbornika DS napustilo stranku i odlučilo da nastupa samostalno.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.