SNS: Cilj više od milion potpisa za izbore

Izvor: RTS, 07.Feb.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Cilj više od milion potpisa za izbore

Ukoliko SNS sakupi više od milion potpisa za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, aktuelna vlast neće moći da ignoriše zahtev oko četvrtine aktivnog biračkog tela, rekao član pravnog tima stranke Nikola Selaković.

Član pravnog tima SNS-a Nikola Selaković je rekao da je na svim prethodnim izborima prosečno glasalo oko 4,5 miliona građana, pa ukoliko naprednjaci sakupe više od milion potisa za raspisivanje vanrednih parlamentarnim izbora aktuelna vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neće moći da ignoriše četvrtinu biračkog tela.

Selaković je na konferenciji za novinare istakao da je sakupljanje potpisa tokom ove nedelje sprovedeno u urbanim sredinama i najavio da će "naprednjaci obići i svako selo u Srbiji i tako dobiti legimitet za svoje zahteve".

Inicijativu SNS-a za raspisivanje vanrednih izbora do sada je podržalo više od 300.000 građana, a naprednjaci najavljuju da će akcija biti nastavljena sve dok ne bude sakupljeno više od milion potpisa.

Član pravnog tima naprednjaka Marko Đurić najavio je da će na sutrašnjoj konferenciji za novinare zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić saopštiti preciznije i ažurirane podatke o broju građana koji traže rapisivanje izbora.

Komentarišući napad na predsednika Nove Srbije Srbije Velimira Ilića naprednjaci ocenjuju da su vladajuće stranke svojim stavom odobrile takav čin i podstakle nasilje.

Naprednjaci ocenjuju da taj napad predstavlja sliku i priliku srpskog režima dodajući da će takvo ponašanje stranaka na vlasti samo zbližiti opozicione stranke.

Predstavnici SNS-a ukazali su i na krizu u radu Ustavnog Suda Srbije pošto su prekoračeni svi rokovi za odabir još pet članova tog suda, a u međuvremenu je razrešena dužnosti sudija Stanka Milanović.

"Sud sada ima samo devet sudija tako da u ovom trenutku ne može da odlučuje o ustavnosti i zakonitosti na svoju inicijativu, praktično Ustavni sud ne može da radi", kazao je član pravnog tima SNS-a Nikola Selaković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.