SNS: Čeda nervozan zbog rada Vlade

Izvor: B92, 28.Okt.2012, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Čeda nervozan zbog rada Vlade

Beograd -- SNS je, reagujući na današnji govor lidera LDP, saopštio da bi Jovanoviću "bilo bolje da odgovori zbog čega su najednom utihnule sve njegove prozivke tajkuna".

"Jovanoviću bi bolje bilo da odgovori... na koji način je naprasno nakon druženja sa kriminalcima iz Šilerove postao vrlo bogat čovek, odakle mu novac da kupi preduzeće 'Fidelinka', a kada je reč o Kosovu i Metohiji, da konačno precizira svoj stav u vezi teritorijalnog integriteta Republike Srbije", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju SNS.

"Nedopustivo je što čovek koji je poznat po tome što je pružao političku podršku kriminalcima, dozvoljava sebi da nekoga optuži za uspostavljanje totalitarnog režima. Čedomir Jovanović, sakriven pod plaštom borbe za institucije, koristeći nepostojanje istih u prethodnom režimu, stvorio je od sebe samo jednog u nizu 'uspešnih biznismena', dok su građani u Srbiji imali sve tanje novčanike", navodi se u saopštenju SNS.

Jovanović je na današnjem Glavnom odboru LDP-a kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali i premijera Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

On je rekao da LDP neće podržati novu platformu o Kosovu jer je ona izraz politike koja je uništila Srbiju i upozorio da su sve ideje na kojima je građena Srbija fatalno ugrožene, a da evropska ideja nikada nije bila slabija.

SNS ističe da borba protiv korupcije i kriminala, koja je konačno pokrenuta u Srbiji, mnogo smeta onima koji su se svih ovih godina u njoj uspešno snalazili.

"Niko, bez obzira kako se zove i bez obzira pod imenom koje političke partije se skriva, neće moći da umanji značaj novog poretka koji se u Srbiji stvara. Tajkunima i kriminalcima i propalim političarima, Srpska napredna stranka predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, poručuje da su se promene u Srbiji dogodile i da niko od njih to neće moći da zaustavi", poručila je SNS.

Iz SNS-a navode da "uplašeni, poput Čedomira Jovanovića, sve češće pokazuju nervozu i besmislenim izjavama pokušavaju da diskredituju sve što Vlada čini, a što od Srbije, između ostalog, traži i Evropska unija".

"SNS je zadovoljna zbog toga što Čedomir Jovanović i njemu slični pokazuju sve veću nervozu zbog postupaka Vlade Srbije, pre svega vezanih za borbu protiv korupcije i kriminala, jer dokle god je ta nervoza kod njih prisutna to će biti znak da Srbija ide u dobrom pravcu", navodi se u saopštenju SNS.

SNS očekuje od Vlade Srbije da što pre pripremi Predlog zakona o poreklu imovine, kako bi se u Srbiji konačno ustanovilo "kako su određeni privilegovani pojedinci, praktično preko noći, postajali multimilioneri, dok su istovremeno građani Srbije i cela država bivali sve siromašniji".

"Inače, što se bahatosti tiče, Čedomir Jovanović je oličenje bahatosti i osionosti, a nismo ga se plašili ni kad je sprovodio sve metode autokratskih vlasti 2002-2003. godine, pa ga se nećemo plašiti ni danas", navodi se u saopštenju SNS.

Reakcija LDP: Naprednjaci žele da uspostave totalitarni režim

"Srpska napredna stranka, kampanjom laži i obračunom sa svakim ko politički drugačije misli, pokušava da u Srbiji uspostavi totalitarni režim u kojem će biti progonjeni svi koji se suprotstave pogrešnoj politici koja se u zemlji vodi," saopšteno je iz LDP-a.

"Rečnik i način obračuna naprednjaka identični su onim kojim su se služili u prošlosti, zbog kojeg danas očajnički pokušavaju da peru svoje političke biografije i distanciraju se od svega što su u prošlosti radili i bili," rečeno je u reakciji LDP-a na navode SNS-a.

"Ne mogu prva dva predsednika SNS-a da pobegnu od istine da je vlada u kojoj su oni sedeli 1999. godine, vojno kapitulirala na Kosovu nakon čega je Srbija izgubila pravo da Kosovom upravlja. To je rezultat njihove politike, i to je istorijska činjenica koja se ne može promeniti. Zato ih danas kritikujemo dok najavljuju svoje nove političke projekte koji će samo produbiti haos u u zemlji," kažu iz ove stranke.

"Ne impresionira nas bahatost stranke koja je uzurpirala svaku instituciju, i ponovo im poručujemo da mogu sve što ih interesuje da ispitaju, ali im nećemo dopustiti da bezočno lažu. Jasno nam je da je za njih veoma bolno kada se pogledaju i konstatuju posledice njihove politike. Naša obaveza je da ih u tome sprečimo i kao što ih se nismo plašili dok su bili radikali, teško da će nas zastrašiti kao naprednjaci," stoji u saopštenju.

Iz LDP-a je poručeno da "nije svako ko je danas protiv Vučića ujedno i protiv obračuna sa korupcijom, kao što je u prošlosti svako ko je bio protiv Šešelja, Nikolića i Vučića bio i protiv ideje „Velike Srbije“ i rata sa celim svetom."
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS: Čeda nervozan zbog rada Vlade

Izvor: RTV Pink, 28.Okt.2012

. . . SNS je o današnjem govoru Čedomira Jovanovića rekao da bi lideru LDP-a "bilo bolje da odgovori zbog čega su najednom utihnule sve njegove prozivke tajkuna.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.