SNS: Čeka se stav SPS o promeni vlasti u Beogradu

Izvor: Kurir, 05.Sep.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Čeka se stav SPS o promeni vlasti u Beogradu

Vidimo da još nema kandidata za predsednika Skupštine grada što nam uliva nadu da SPS neće podržati Demokratsku stranku, kazao je šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda

BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio da se još čeka stav SPS o promeni vlasti u glavnom gradu.

Jovićić je dodao da uliva nadu to što socijalisti još ne predlažu kandidata za predsednika gradskog parlamenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Vidimo da još nema kandidata za predsednika Skupštine grada što nam uliva nadu da SPS neće podržati Demokratsku stranku", kazao je Jovičić i dodao da je 25. septembar krajnji rok do kada SPS treba da predloži kandidata za predsednika gradske skupštine umesto Aleksandra Antića koji je preuzeo funkciju ministra saobraćaja.

On je naveo da je lider SPS-a Ivica Dačić izjavio da će gradonačelnik Beograda Dragan Đilas biti pluskvamperfekat samo nije rekao do kad i na koji način i dodao da treba sačekati odluku SPS - da li će predložiti ili neće predložiti kandidata za predsednika Skupštine grada.

Jovičić je kazao da ako SPS do 25. septembra, kada ističe zakonski rok za održavanje sednice Skupštine grada, ne predloži kandidata za predsednika gradske skupštine sledi uvođenje prinudne upave u Beograd.

Upitan da li je izvesnija prinudna uprava u Beogradu i izbori ili promena vlasti u Beogradu, on je rekao da najizvesnije da se sačeka stav SPS-a jer od toga sve zavisi.

"Mi smo naš stav po pitanju Beograda izneli - da se Beograd ne vodi na adekvatan način. Treba da sačekamo SPS i njihov konačan stav imaju li oni kandidata (za predsednika Skupštine grada) i da li žele da podržavaju vlast Dragana Đilasa ili će izaći iz te koalicije", kazao je Jovičić.

Dodao je da dok SPS ne da konačan odgovor SNS ne može još ništa da kaže niti da preduzima naredne korake, kao i da do sada sa SPS-om nije bilo razgovara o eventualnoj promeni vlasti u Beogradu i da će se krajnji razgovori o Beogradu voditi na najvišem nivou - između lidera SNS i SPS Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Upitan da li SNS računa na podršku Demokratske stranke Srbije (DSS) u eventualnom rušenju Đilasa i da li bi DS S mogao da bude u vlasti

u Beogradu sa naprednjacima i socijalistima, Jovičić je kazao da se u ovom trenutku nije razgovaralo o tome ko bi činio većinu.

"Svi koji su spremni da pruže odgovorniju politiku prema Beograđanima dobrodošli su i spremni smo na saradnju", poručio je Jovičić.

Predsednik gradskog odbora DSS Andreja Mladenović rekao je ranije danas agenciji Beta da je DSS spreman da uđe u vlast sa SNS i SPS u Beogradu, ali da o tome kao i o smenjivanju gradonačelnika Dragana Đilasa još nije bilo zvaničnih razgovora.

Mladenović je kazao da se može očekivati da će SNS i SPS pokrenuti određenu inicijativu i pokrenuti postupak promene vlasti u Beogradu, kao i da je DSS spreman da u svakom trenutku uđe u izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i za promenu politike u Beogradu.

SPS je u Beogradu na vlasti sa DS, a SNS i DSS su opozicija u Skupštini grada.

SPS i SNS su u koaliciji na republičkom nivou.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovičić: Od SPS zavisi beogradska vlast

Izvor: Kurir, 05.Sep.2013

Vidimo da još nema kandidata za predsednika Skupštine grada što nam uliva nadu da SPS neće podržati Demokratsku stranku, kazao je šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda..BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić izjavio da se još čeka stav SPS o...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.