SNP na izbore zajedno sa SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP na izbore zajedno sa SNS

Predsedništvo Srpske narodne partije (SNP) jednoglasno je odlučilo da na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima nastupi na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

I te stranke je saopšteno da posle izbora, kroz institucije sistema Srbije, doprinese razvoju najboljih političkih, ekonomskih, vojnih i svih drugih odnosa sa Rusijom.

Konačno je došlo vreme da Srbija počne da razvija sistemsku i plansku saradnju sa Rusijom kao što to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čini sa Evropskom unijom, poručuju iz SNP.

"To podrazumeva da posle izbora budu formirane nove državne institucije za razvoj saradnje sa Rusijom, po uzoru na postojeće institucije za razvoj saradnje sa EU, koje će predstavljati mehanizam za operacionalizaciju sveobuhvatne strategije razvoja međudržavnih odnosa Srbije i Rusije", navodi se u saopštenju.

Veoma važan segment politike SNP čini zalaganje za očuvanje vojne neutralnosti Republike Srbije, ističu iz SNP-a i dodaju da u tom pogledu, SNP će biti garant balansiranog pristupa u razvoju vojnih odnosa Srbije sa Rusijom i NATO, uz zalaganje da politika vojne neutralnosti Srbije konačno bude potvrđena održavanjem referenduma o članstvu Srbije u NATO.

"Očuvanje vojne neutralnosti Srbije, maksimalno davanje doprinosa razvoju ekonomskih odnosa Srbije i Rusije, a posebno borba za očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije i podrška suverenitetu Srpske na izvornim dejtonskim principima, biće temeljni principi delovanja SNP tokom predizborne i postizborne saradnje sa Srpskom naprednom strankom", stoji u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSTIGLI DOGOVOR: SNP na izbore zajedno sa SNS

Izvor: Kurir, 02.Mar.2016

BEOGRAD - Predsedništvo Srpske narodne partije (SNP) jednoglasno je odlučilo da na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima nastupi na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS)...I te stranke je saopšteno da posle izbora, kroz institucije sistema Srbije, doprinese razvoju najboljih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.