ŠAPIĆ ZAMOLIO VLADETU: Ako mene oslovljavate doktorom, nazovite i Mariniku nastavnicom rumunskog, Đilasa avio-inženjerem

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 15:43

ŠAPIĆ ZAMOLIO VLADETU: Ako mene oslovljavate doktorom, nazovite i Mariniku nastavnicom rumunskog, Đilasa avio-inženjerem

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik Gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić odgovorio je Vladeti Jankoviću koji ga uz dozu ironije, koja je po njemu duhovita, oslovljava u medijima sa "doktor", ističući to njegovo zvanje.

Vidim da me gospodin Vladeta Janković već više puta naziva javno "doktorom Šapićem" iako se ja nikad nigde nisam tako predstavljao, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na tome insistirao.

U našem narodu "doktorima" se obično nazivaju lekari koji leče ljude, a skoro nikada tako ne zovemo nekog, ko je iz bilo koje oblasti završio doktorske studije.

To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi.

Ukoliko namera gospodina Jankovića nije ismevanje, već je to deo njegove prakse, onda očekujem da i svoje političke prijatelje i saborce, po istom principu oslovljavava.

U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati "nastavnicom rumunskog", Dragana Đilasa "avio - inženjerom", jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića, "teorijskim fizičarem", a Mikija Aleksića, "carinikom", pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu.

Ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da ja budem ismejan, misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje.

Iskreno od njega nisam takav stav očekivao, ali to svakako neće promeniti moj pristojan i kulturan odnos prema njemu, koji sam i do sada imao, poručio je Šapić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.