Rodoljub Vidić: Racionalizacija nepopularna, ali nužna

Izvor: juGmedia, 09.Dec.2012, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodoljub Vidić: Racionalizacija nepopularna, ali nužna

KURŠUMLIJA – Predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić (SNS) ocenio je da je smanjenje broja zaposlenih u lokalnoj samouprvai i opštinskim preduzećima i ustanovama nepopularna, ali nužna mera.

„Ukoliko ne sprovedemo racionalizaciju, doći ćemo u situaciju da ceo budžet odlazi na zarade zaposlenih, a ja mislim da se sredstva iz budžeta moraju racionalno trošiti i da opština mora nešto i da popravlja i da gradi na infrastrukturi“, kazao je Vidić za agenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Jugmedia.

Opštinsko veće je nedavno usvojilo sistematizacije po kojima je 19 zaposlenih tehnološki višak, u Direkciji za izgradnju, Turističkoj organizaciji, Narodnoj biblioteci, opštinskim upravama, i najviše u Sportskom centru.

Neki od zaposlenih tvrde da se na spiskovima za tehnološki višak nalaze članovi bivše vlasti, ali Vidić negira optužbe o političkoj racionalizaciji.

„U Sportskom centru, gde je realno potrebno 7 do 8 ljudi, zaposleno je dvadesetak. Mesečni prihod je dva miliona, a na njihove plate ode 10 miliona dinara.  Tamo su samo zapošljavale DS i URS, drugih nije bilo. Iza ovoga ne stoje politički motivi, već pokušaj da se nešto uradi u opštini“, dodaje Vidić.

Svestan je, kaže, da takva mera nije popularna.

„Ko razume, ko zaista želi da ozbiljno proceni situaciju, svhataiće. Nismo došli da da ubiremo simpatije, nego da radimo. Narod će to ocenjivati na narednim izborima“, ističe predsednik kuršumlijske opštine.

U Kuršumliji su na vlasti SNS i DSS.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.