Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2021, 11:21

Rijaliti Srbija: Vučević podneo krivične prijave protiv Vučića i Vulina

Velika čast da podnese krivičnu prijavu protiv predednika države i prvog čoveka u stranci, pripala je ponovo potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću. On je Republičkom javnom tužilaštvu podneo krivične prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.
Vučević poručuje da se u prijavi nalaze navodi iz medija kojima su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dovodili >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u vezu sa klanom Veljka Belivuka. U prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i da “javnost dobije odgovor kakav zaslužuje”.
– Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države. Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio – rekao je Vučević povodom šarade koju izvode.
Vučević je, dodaje, krivičnu prijavu koncipirao na osnovu informacija koje je čuo u medijima.
– O tome se mora raspravljati pred državnim sudskim organima. Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na Tužilaštvu. Naveli smo KRIK, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali – dodaje Vučević.
Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ovaj potez je najavio u nedelju uveče, gostujući na RTS-u kada je rekao da će sam podneti krivičnu prijavu protiv sebe. Ipak, od ovog suludog plana je odustao. Pretpostavlja se da je naknadno shvatio da bi ga to, prema zakonu, u svakom slučaju odvelo iza rešetaka. Kako je predsednik Srbije objasnio gledateljstvu, na ovaj način će se utvrditi istina da li su on i Aleksandar Vulin sarađivali i viđali se sa Belivukom.
Ovo nije prvi put da Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv svog stranačkog šefa. To je učinio i početkom decembra 2019. godine, kada je podneo prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdila njihova umešanost u aferu “Jovanjica”. Krajem januara 2020. tužilaštvo je saopštila da braća Vučić nemaju nikakve veze sa domaćinstvo na kojem se uzgajala marihuana, piše 021.rs.
Vučić, najbolji student, ne zna da će u zatvor zbog lažnog prijavljivanja

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstonošić: „Vučević osramotio i sebe i Novi Sad“

Izvor: Danas, 03.Avg.2021

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić izjavio je da Miloš Vučević ima političku i moralnu obavezu da potpiše ostavku na položaj gradonačelnika Novog Sada pošto je potpisao naručenu krivičnu prijavu protiv svog partijskog šefa Aleksandra Vučića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.