Rekonstrukcija okvirno dogovorena

Izvor: RTS, 24.Avg.2013, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija okvirno dogovorena

Lideri SNS-a i SPS-a, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić u strukturalnom i personalnom smislu dogovorili okvir rekonstrukcije Vlade, rekao funkcioner SPS-a Branko Ružić.

Funkcioner SPS-a Branko Ružić rekao je da su lideri vladajućih stranaka SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dogovorili okvir rekonstrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade - u strukturalnom i personalnom smislu.

Ružić kaže da posle sednice predsedništva tih stranaka, očekuje da Predlog za izmenu i dopunu zakona o ministarstvima uđe u proceduru već tokom sutrašnjeg dana.

"Očekujem da novu Vladu i novi personalni sastav vlade dobijemo praktično za vikend ili početkom iduće sedmice", rekao je Ružić Tanjugu.

Kako je precizirao, sednica Predsedništva SPS, na kojoj će, kako kaže, biti razmotreni svi elementi buduće rekonstrukcije, biće održana sutra posle sednice Vlade.

Na pitanje da li su na sinoćem sastanku Vučića i Dačića rešene nesuglasice o kojima se govorilo u javnosti, Ružić je rekao da te spekulacije nisu utemeljene u činjenicama.

"Ne bih rekao da ima bilo kakvih nesuglasica. Strateški gledano mi delimo zajednički vrednosni sistem, pre svega u interesu građana, i želimo da iznađemo konsenzusualni pristup u realizaciji svih ciljeva u ovoj novonastaloj situaciji", rekao je Ružić.

Želimo da idemo brže ka Evropi, istakao je Ružić, i da socijalno-ekonomsku situaciju, koja nije na zavidnom nivou, maksimalno popravimo i nastavimo one ciljeve na kojima se već pokazao veliki rezultat, poput borbe protiv korupcije.

Govoreći o tome šta građani mogu da očekuju posle rekonstrukcije vlade, Ružić je naveo da se mogu očekivati mnogo dinamičnija, bolja rešenja, socijalno, pravedno okruženje i državna vlast koja će ozbiljnije krenuti u realizaciju ciljeva.

Ružić je u Brusu prisustvovao potpisivanju novog koalicinog sporazuma između SNS, SPS, URS, DSS i Grupe građana "Preobraženje".

U Brusu je pre nekoliko dana smenjen predsednik opštine Zoran Obradović iz SPS, a prema novom koalicionom sporazumu mesto budućeg predsednika pripašće naprednjacima.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Vlade Srbije okvirno dogovorena

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2013

Funkcioner SPS-a Branko Ružić rekao je da su lideri vladajućih stranaka SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dogovorili okvir rekonstrukcije Vlade - u strukturalnom i personalnom smislu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.