Rašković-Ivić: Veselinović i Paunović igraju ruski rulet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković-Ivić: Veselinović i Paunović igraju "ruski rulet"

Potpredsednica opozicione Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bojkot predstojećih izbora "mora biti totalan i na svim nivoima", i da na to neće mnogo uticati odluka o izlasku na lokalne izbore čelnika Šapca i Paraćina Nebojše Veselinovića i Saše Paunovića koji igraju ruski rulet jer je moguće da i u tim opštinama dobiju naprednjaci.

Kako je ona rekla za tv N1, Narodna stranka je pokazala poštovanje principa i date reči.

"Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo rekli da ćemo bojkotovati izbore na svim nivoima i raspustili smo šabački odbor, koji je smatrao da bi trebalo izaći na lokalne izbore u Šapcu", rekla je Rašković Ivićeva.

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će odbiti rešenje koje će mu stranci predložiti za Kosovo i Metohiju, ona je rekla da on nije ni izneo kakav predlogu o ima.

"Vučić je rekao 'niste hteli moj predlog', a on taj svoj predlog nije ni izneo pred parlament. Govorio je stidljivo o razgraničenju, ali nije rekao šta je razgraničenje. Na kraju je sve to stalo jer je video da mu neće proći, a nije mu prošlo jer su skočili narod i Srpska pravoslavna crkva", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Povodom događaja u Crnoj Gori rekla je da crnogorska vlast "nije smela" da donese onakav Zakon o slobodi veroispovesti.

Ona smatra da je i Vučić mogao da nađe načina i diplomatskih sredstava da se to spreči.

"Kada ljudima dirnete u identitet, onda oni reaguju jako burno, jer nisu samo Srbi u molebnima, nego i mnogi koji se izjašnjavaju kao Crnogorci i članovi su DPS-a, ali im je bilo teško da crkve uzima država pa da ih daje nevladinoj organizaciji kakva je ta navodna crkva Miraša Dedejića", dodaje ona.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da je moguće rešenje da se zakon povuče i ocenila da to "ne bi bila nikakva sramota".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.