Raprava o zapošljavanju u javnom sektoru u SNS Viber grupi - prioritet članovi

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jan.2020, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raprava o zapošljavanju u javnom sektoru u SNS Viber grupi - prioritet članovi

Prepiska funkcionera Mesnog odbora SNS Medijana, u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, a gde predsednik ove Opštine Nebojša Kocić govori da najpre mora da se obezvedi posao za poverenike, odbornike i ostale stranačke aktiviste da niko od njih ne bi bio nezadovoljan, dokaz je partijskog zapošljavanja u Nišu. Dok Kocić ono što je pisao sada ne želi da objasni i komentariše, antikorupcijski aktivista Zoran Gavrilović smatra da je ovo još jedan dokaz da je Srbija “zarobljena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << partijska država”.

Od 1. januara 2020. zabrana zapošljavanja u javnom sektoru ukinuta je.

Prepiska o zapošljavanjuNekoliko dana pre nove godine i novih mogućnosti za zapošljavanje - 24. decembra 2019, u Viber grupu “Poverenici MO Medijana2” stigla je poruka predsednika Opštine Medijane Nebojše Kocića.

Evo i ja da kažem nešto: Prvo da proverimo ko od poverenika nema posao, jer smo rekli da su oni prioritet prioriteta. Drugo, ko od odborika nema posao, da se ispoštuje krug ljdi koji uvek puni autobuse i sakuplja članarine, pa ćemo sagledavati i druge aktiviste, jer ne sme da bude nezadovoljstva među nama pre svega. TOLIKO - piše u poruci u koju su novinari Južnih vesti imali uvid.

Autentičnost poruke Kocić negirao, ali nije želeo ni da je objasni.

Nemam komentar - bio je kratak Kocić.

Stav o ovom činu obećanja za zapošljavanje partijskih kadrova nije komentarisao ni poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović, koji je i sam učestvovao u Viber prepisci.

Rekao je da je bolestan, a kasnije i da ima porodične probleme, pa i da nije upućen u Kocićevo pisanje.

Inače, u prepisci Milovanović, ali i odbornik Dragan Đorđević govore i o organizaciji partijskih aktivista i funkcionera za odlazak u Kuršumliju, kada je tamo dolazio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, o organizaciji za otvaranje istočnog kraka Koridora 10, ali i o tome kako se koordinator SNS-a jugoistočne Srbije Bojan Bajagić ljuti zbog nenaplaćenih članarina.

Predsdnik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović kaže da je Kocićevo pisanje dokaz da se za javne funkcije biraju partijski kadrovi i da je u Srbiji partija zapravo Srbiji.

Partijska birokratija je jača od državne birokratije. Poenta je u rečenici “ne sme da bude nezadovoljstva među nama”, jer pokazuje kako ovaj sistem funkcioniše. To je jedna zarobljena partijska država. Da ima Ustavnog suda u ovoj zemlji, on bi reagovao tako što bi proverio da li je prekršen Ustav u članu koji kaže da "politička stranka ne može neposredno vršiti vlast, niti je sebi podčiniti" - podvlači Gavrilović.

U trenutku kada je Kocić govorio o radnim mestima, uveliko je trajao konkurs za poslove na neodređeno u Gradskoj upravi. Pravnici, pripravnici, inspektori, ali i portparol tražili su se u ovoj instituciji.

Međutim, o ishodu konkursa, kao i to da li su ova radna mesta "rezervisana" za one sa partijskom knjižicom SNS, za sada ostaje nepoznato. Naime, načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić nije odgovarao na telefonske pozive novinara, niti na SMS-ove sa pitanjima koja su poslali.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Rasprava o zapošljavanju u javnom sektoru u SNS Viber grupi - prioritet članovi

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jan.2020

Prepiska funkcionera Mesnog odbora SNS Medijana, u koju su novinari "Južnih vesti" imali uvid, a gde predsednik ove Opštine Nebojša Kocić govori da najpre mora da se obezvedi posao za poverenike, odbornike i ostale stranačke aktiviste da niko od njih ne bi bio nezadovoljan, dokaz je partijskog zapošljavanja...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.