Radoičić nije ubio Ivanovića, njega su hteli da ubiju

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radoičić nije ubio Ivanovića, njega su hteli da ubiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da srpska država i policija sa sigurnošću mogu da tvrde da Milan Radoičić nije ubio lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Radoičić "nije učestvovao u organizaciji, logistici, podstrekavanju" na ubistvo Olivera Ivanovića.

On je dodao da je Radoičić saslušan u Beogradu i da je utvrđeno da nije učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića.

"On je prihvatio i prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poligrafsko ispitivanje. Neću da pričam o drugim stvarima. Ne samo da ga nije ubio, nego nije učestvovao ni u logistici, pomaganju ni bilo čemu drugom", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je Priština htela da ubije Radoičića prilikom pokušaja hapšenja pre nekoliko dana.

"Prvo je ucenjivan jedan drugi čovek, pripadnik narko-klana koji je uhapšen na Kosovu po crnogorskoj poternici i kome je nuđeno da optuži Radoičića kako bi mogli da upakuju celu priču i optuže Beograd", kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je Ivanović ubijen u 8.14, a da su pozivi u 8-16 i 8.23 bili upućeni Hitnoj pomoći i vatrogascima, te da nije bilo poziva Milanu Radoičiću.

On je rekao da je Radoičić "uvek bio prvi na braniku Severne Mitrovice".

"Radoičić nije ni akademik, ni intelektualac, ali je za razliku od mnogih velikosrba, ne jedanput, uz sve druge stvari kojima se ne ponosimo i kojima ni on nije srećan, bio uvek na braniku Severne Mitrovice. On je do pre godinu dana, dok nije ubijen ovom kampanom bio čovek broj jedan za odbranu Kosova i Metohije u smislu onih koji bi pružili otpor Albancima", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su kosovski Albanci hteli u tri udarca da sruše poziciju Beograda u pregovorima, da sruše sever Kosova.

"Da su ubili Radoičića pre dva dana, ko bi ikada rekao da nije on ubio Olivera Ivanovića", upitao je Vučić.

On je izrazio sumnju u opravdanost hapšenja sekretarice Ivanovića i dodao da "samo im je Radoičić izmakao za 10 minuta".

"Vodimo istragu u nemogućim ulovima... Imamo gotovo sklopljenu priču kao država, tražimo još neke dokaze. Verujem da će izaći nadležni organi sa konkretnim rezultatima", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Sa sigurnošću tvrdimo, Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da srpska država i policija sa sigurnošću mogu da tvrde da Milan Radoičić nije ubio lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.