Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 17:49

REM zabranio emitovanje spota SNS sa devojčicom

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas je, potrebnom većinom glasova, zabranio dalje emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke (SNS) u kojem se pojavljuju lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šestogodišnja devojčica.

Članica Saveta REM-a Judita Popović potvrdila je za Insajder da je odlukom REM-a naloženo "pružaocima medijskih usluga da se emitovanje ovog spota SNS-a prekine u roku od 24 sata".

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << spotu SNS, nedavno emitovanom pod sloganom "Za našu decu", Vučić razgovara s devojčicom kojoj kaže da ima plan da joj "vrati oca iz Nemačke".

Popović je ranije rekla da nema dilemu oko toga da je u tom predizbornom spotu došlo do zloupotrebe deteta i povrede Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Vučić je tim povodom kazao da će SNS povući spot ukoliko državni organi tako odluče, ali je ocenio da bi "takva odluka bila čudna, jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji".

Ranije danas je zaštitnik građana saopštio da je, "nakon saznanja da postoji sumnja da su jednim od emitovanih video spotova povređena prava deteta", pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tela za elektronske medije.

Autor: Beta, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.