RADOJIČIĆ NA ČELU BEOGRADA? Direktor Tiršove ima najviše šansi da nasledi Malog

Izvor: Večernje novosti, 04.Jun.2018, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOJIČIĆ NA ČELU BEOGRADA? Direktor "Tiršove" ima najviše šansi da nasledi Malog

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj prof. dr Zoran Radojičić najverovatnije će biti novi gradonačelnik Beograda - saznaju nezvanično "Novosti" DIREKTOR Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj prof. dr Zoran Radojičić najverovatnije će biti novi gradonačelnik Beograda - saznaju nezvanično "Novosti". Prema našim informacijama, ugledni lekar i prvi na listi SNS tokom martovskog izbornog megdana, trenutno je najbliži preuzimanju kormila prestonice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << a danas bi rukovodstvo najjače stranke u Srbiji trebalo da "preseče" ko će biti naslednik Siniše Malog. U najužem krugu pretendenata za najvažniju fotelju u Starom dvoru, osim Radojičića su i Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac, i gradski menadžer Goran Vesić. Ipak, kako sada stvari stoje, najviše šansi ima direktor "Tiršove", a spekuliše se o tome da će Vesić ostati na svojoj poziciji.PROČITAJTE JOŠ: SNS: Za lepši Beograd Radojičić je još u kampanji pominjan kao jedan od najozbiljnijih kandidata za kabinet u Starom dvoru. Tada je rekao da je spreman da stane na čelo prestonice i da bi mu to bila velika čast. Skupština grada konstituisana je 9. maja, kada je počeo da teče rok od 30 dana za izbor novog gradonačelnika, pa je vladajuća koalicija u obavezi da kabinet prvog čoveka prestonice "popuni" do subote. Novog gradonačelnika zvanično će predložiti predsednik Skupštine, iz redova odbornika, a kandidat potom iznosi svoj program i predstavlja tim. Njegovu ekipu čine zamenik i članovi Gradskog veća, koji ne moraju biti odbornici. Lokalni izbori u Beogradu održani su 4. marta i na njima je pobedila lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", sa osvojena 64 odbornička mandata. Dragan Đilas imaće 26 odbornika, a Aleksandar Šapić 12. Koaliciju SPS i JS zastupaće osmoro odbornika.PROČITAJTE JOŠ: Ko je u prvih 20 na listi SNS Iako su naprednjaci osvojili dovoljno mandata da bi sami mogli da vladaju prestonicom, oni su odlučili da nastave saradnju sa koalicijom SPS-JS, pa je i u ovom mandatu za predsednika gradskog parlamenta izabran Nikola Nikodijević iz redova socijalista. Dosadašnji gradonačelnik Siniša Mali u međuvremeni se "preselio" na čelo Ministarstva finansija, gde je zamenio Dušana Vujovića, koji se povukao iz privatnih razloga. HIRURG SVETSKOG GLASA ZORAN Radojičić je specijalista dečje hirurgije i dečje urologije i jedan je od najvećih stručnjaka za tu oblast u regionu. Pored toga što je na čelu klinike u Tiršovoj, Radojičić je i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu, a radi i na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Biševac: Radojičić odlično rešenje za SNS, ali ne i za grad

Izvor: N1 televizija, 04.Jun.2018

Novinarka dnevnog lista Danas Safeta Biševac smatra da je kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić bio odlično rešenje za tu stranku, jer on nije političar već ugledni lekar, ali istakla i da to ne bi bilo dobro za grad. Govoreći o izborima u DS-u, ona je ocenila da je za političku...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.