Protest SZS i ovog petka u Novom Sadu

Izvor: 011vodič.com, 08.Nov.2019, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest SZS i ovog petka u Novom Sadu

Novi protest protiv režima predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, biće održan u Novom Sadu u petak 8. novembra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova, najavio je danas Savez za Srbiju.
Na skupu će govoriti istoričarka umetnosti i direktorka Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković i student Novosadskog univerziteta Brajan Brković.

Ovonedeljni protest će voditi novosadski studenti, a kako se navodi, oni će na taj način „iskazati >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << solidarnost sa svojim beogradskim kolegama koji su u utorak uveče bili napadnuti od strane režimskih falangi ispred zgrade Radio-televizije Srbije“, kako bi bili sprečeni da se sretnu sa Vučićem.
Sa skupa će biti upućeni zahtevi policiji da objavi ko su bili ljudi koji su u utorak uveče napali studente u Beogradu i protivzakonito blokirali kvart oko zgrade Radio-televiziji Srbije, čime su suspendovali pravni sistem države Srbije na isti način kao i u Savamali u izbornoj noći 2016.
Biće upućena i podrška univerzitetskim nastavnicima koji od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu traže da poništi doktorat ministra Siniše Malog, zbog plagijata.
Kao i svakog petka, navodi SzS u pozivu na protest, biće pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i celoj Srbiji, na „zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica“.
Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na izborima koji su najavljeni za mart 2020.

The post Protest SZS i ovog petka u Novom Sadu appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas novi protest opozicije

Izvor: NoviSad.com, 08.Nov.2019

Protest protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan danas na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova. Foto; Twitter @RadojevGoran..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.