Privremena uprava u Medveđi

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremena uprava u Medveđi

Vlada Srbije raspustila je u ponedeljak Skupštinu opštine Medveđa jer u zakonskom roku nije održana nijedna sednica. Za predsednika Privremenog organa Vlada imenovala doktora Nebojšu Arsića iz SNS-a.

Odluku Vlade o uvođenju Privremenog organa potvrdio je za Južne vesti i Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Zakonski rok za održavanje sednice lokalnog parlamenta je 90 dana, a u Medveđi nije bilo zasedanja zbog nesuglasica među političarima, ali i čestih "preletanja".

Nebojša Arsić, predsednik Privremenog organa, rekao je da će njegov zadatak biti da najpre stvori uslove za raspisivanje lokalnih izbora u zakonskom roku.

U međuvremenu ću sa svojim timom težiti da pomirim posvađane i da stvorim ekonomski stabilnu opštinu poželjnu za rad i život građana svih nacionalnosti i iz koje se više neće iseljavati ljudi, a koja bi bila uključena u program razvoja Republike Srbije - kazao je Arsić.

On će, odlukom Vlade, zameniti dosadašnjeg predsednika Dragišu Petrovića iz Grupe građana “Gornja Jablanica” koji je na to mesto izabran mesec dana nakon iznenadne smrti Slobodana Draškovića, dugogodišnjeg predsednika Medveđe i osnivača Grupe građana “Gornja Jablanica“.

Zasada nisu poznata imena preostala 4 člana Privremenog organa, a prema Zakonu o lokalnoj samoupravi oni bi trebalo da budu izabrani tako da predstavljaju odnos snaga u lokalnom parlamentu.

Novoimenovani predsednik Privremenog organa u Medveđi Nebojša Arsić je po zanimanju specijalista interne medicine i magistar kardiologije. Član je Srpske napredne stranke koja je na lokalu do sada bila u opoziciji, dok su vlast činili Grupa građana “Gornja Jablanica” i Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.