Priveden potpredsednik Narodne stranke

Izvor: VOA, 24.Jun.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden potpredsednik Narodne stranke

Narodna stranka (NS) saopštila je da je policija jutros privela potpredsednika te stranke i šefa odborničke grupe SzSrbiju u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića, kako bi dao izjavu povodom optužbe odbornika SNS u Pančevu Ivana Tešića zbog navodnog incidenta. Navodi se da je "potpredsednik Narodne stranke prvo priveden u sedište beogradske policije u ulici Despota Stefana, a potom prebačen u Pančevo, gde će biti saslušan pred tužiocem". Policajci su došli u Jovanovićev stan i priveli ga pred suprugom i dve maloletne ćerke, navodi se u saopštenju Narodne stranke. Prethodno je četiri puta bilo pokušano da mu se uruči poziv na adresi prebivališta, nakon čega je izdata naredba za njegovo prinudno dovođenje, rekli su Tanjugu u pančevačkom tužilaštvu i dodali da je Jovanović danas ostavio novu adresu nakon čega je pušten. On će biti ponovo pozvan na saslušanje na kojem će moći da iznese svoju odbranu povodom krivične prijave, kažu u tužilaštvu i ističu da je u pitanju redovan postupak. Nisu mogli da kažu ko je podnosilac krivicne prijave jer je u pitanju "privatno lice", a NS je saopštila da je to odbornik SNS Tešić. Iz ove stranke tvrde da je reč o iskonstruisanoj optužbi, te da je reč o zastrašivanju Jovanovića. Jovanović će nastaviti da još žešće kritikuje vlast i ovaj pokušaj režima da ga ućutka će ga samo ojačati u nastojanju da Beograd i Beograđane oslobodi od Gorana Vesića i Zorana Radojičića, navodi se u saopštenju iz stranke. Za krivično delo ugrožavanje sigurnosti zaprećena je kazna do godinu dana zatvora.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Potpredsednik Narodne stranke priveden, pa pušten

Izvor: RTS, 24.Jun.2019

Narodna stranka saopštila je da je policija jutros privela potpredsednika te stranke i šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića, kako bi dao izjavu povodom optužbe odbornika SNS u Pančevu Ivana Tešića zbog navodnog incidenta. Jovanović je, nakon saslušanja,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.