Pritisci sa Zapada bili veliki: Vučić pokazao poniznost

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pritisci sa Zapada bili veliki: Vučić pokazao poniznost"

Vlada Srbije na čelu sa premijerom Anom Brnabić, koju je predložio predsednik Aleksandar Vučić, biće još prozapadnija nego prethodna – izjavio je za "RIA Novosti" predsednik opozicione parlamentarne Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Predsednik države i lider vodeće Srpske napredne stranke (SNS) Vučić u četvrtak je predložio Anu Brnabić, koja ima reputaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prozapadnog političara, za mandatara za sastav nove vlade, što mora biti potvrđeno glasanjem u Skupštini, čije zasedanje se očekuje tokom naredne nedelje.

- Želim još da vidim kakav sastav vlade će predložiti mandatar, ali očigledno je da će naredna vlada imati još više prozapadni karakter nego dosadašnja - rekao je Šešelj.

Prema rečima ovog opozicionog lidera, u sredu se u Beogradu "nije slučajno pojavio" predsednik Bundestaga Norbert Lamert. Srbiju su u poslednje  vreme posetili i neki drugi evropski zvaničnici.

- Ispostavilo se da su, bez sumnje, pritisci bili veliki, a Vučić je pokazao poniznost. Ja sam lično očekivao da će on nakon pobede na predsedničkim izborima pokazati odlučnost i inicijativu, na primer, da će predstavnicima Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dati diplomatski imunitet, ali to se još uvek nije desilo i još uvek čekamo na to. Plašim se da će Rusija u nekom trenutku izgubiti strpljenje zbog ponašanja srpskih vlasti - izjavio je lider SRS.

Šešelj je istakao da će kandidat za premijera nakon glasanja u Skupštini postati "puki instrument u Vučećevim rukama", što je po njegovom mišljenju nepobitna činjenica. Ovaj opozicioni političar pretpostavio je da bi čak i kandidat "orijentisan ka Rusiji" pod trenutnim okolnostima postao "Vučićeva marioneta".

- To što je on uradio nije dobro za Srbiju, a uskoro će, ubeđen sam, biti loše i po njega, jer ne može stalno sedeti na dve stolice... Mi ćemo glasati protiv kandidata - rezimirao je lider srpskih radikala.

Predstavljajući novog kandidata za premijera u četvrtak, Vučić je rekao da zlonamernici uvek nađu razlog za kritiku. On je takođe rekao da je naložio kandidatu za premijera i njegovom budućem kabinetu minisatra da ojačaju odnose sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama na putu ka članstvu u EU.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Vlada sa Brnabić biće prozapadnija od prethodne

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2017

Lider radikala izrazio bojazan da će "Rusija u nekom trenutku izgubiti strpljenje zbog ponašanja srpskih vlasti", ocenjujući i da se ne može stalno "sedeti na dve stolice" Vlada Srbije na čelu sa premijerom Anom Brnabić, koju je predložio predsednik Aleksandar Vučić, biće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.