Preti, vređa i udara: Ovako SNS kabadahija pokušava da izazove incident na protestu (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 18.Maj.2023, 13:28

Preti, vređa i udara: Ovako SNS kabadahija pokušava da izazove incident na protestu (VIDEO)

Na protestu radnika Kolubare, koji je održan juče u Lazarevcu, snimljen je muškarac koji je napadao i vređao učesnike protesta. Prema rečima Darka Simića, zamenika predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke, čovek koji ih vređao i napadao okupljene je Stefan Simić, član Srpske napredne stranke.
Na snimcima sa protesta, vidi se kako nepoznati muškarac pokušava da isprovocira učesnike protesta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Lazarevcu, a u jednom trenutku, kako se može videti, moralo je da reaguje obezbeđenje. Na skupu u Lazarevcu, između ostalih, bio je i Darko Simić iz Demokratske stranke, koji kaže da je reč o članu SNS koji je poslat sa namerom da izazove incident, prenosi Nova.
– Taj provokator je očigledno poslat na protest sa zadatkom da isprovocira incident. Prvi put sam ga video u životu. Video sam kako udara po glavi jednog od govornika, video sam kako je gurnuo novinara Foneta i čuo sam kako preti drugim novinarima.
Takođe je sve vreme dobacivao za vreme govora na protestu. Neprestano je psovao i vređao – objašnjava Darko Simić i dodaje da se njemu u jednom trenutku lično obratio.
– Izgovarao je moje ime i prezime, a zatim je spominjao i pogrdno Demokratsku stranku. Prišao mi je vidno pijan i pretio mi je. U kasnijem razgovoru sa građanima saznao sam da je došao na motoru.
Raspitujući se o njemu saznao sam ko je i gde živi, pa sam kasnije od komšija saznao da su ga vratili sa protesta u crnom autu, zatamljenih stakala.
Problematični dečko sa skupa se zove Stefan Simić i član je Srpske napredne stranke. Od njegovih komšija sam saznao da ga je pre tri godine SNS zaposlio preko Pro Tenta – navodi Darko Simić.
На све су спремни!
Као морнари непливачи на ратном броду.
Протест радника Колубаре, 17. мај, 2023. pic.twitter.com/15ek1lCg0e
— Атаман заГлибљански (@atamanzagliblje) May 17, 2023

Podsetimo, radnici „Kolubare“ blokirali su u znak protesta juče Ibarsku magistralu u Lazarevcu, kod jezera Očaga, a i dalje ostaje zahtev da se poništi transformacija Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.
Protest je počeo minutom ćutanja za žrtve tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, a glavni zahtev radnika na protestu jeste da se poništi promena pravne forme EPS-a iz Javnog preduzeća u Akcionarsko društvo.
Traži se i ostavka Ministarke Rudarstva i Energetike Dubravke Đedović kao i smena Đedović sa mesta Skupštine EPS-a i primanje svih radnika sa Pro Tenta na EPS-ove ugovore.
Četvrti zahtev protesta upućuju predstavnicima SO Kolubara, a to su: hitne ostavke predsednika Sindikata radnika EPS-a i predsednika Sindikata radnika EPS SO “Kolubara” i opoziv svih sindikalnih poverenika, promena izbornih pravila i zakazivanje vanrednih jedinstvenih izbora na nivou sindikalne organizacije Kolubara.
Radnici Kolubare opkolili direktora: Šta si ti umislio, koji si ti k*rac!?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.