Predsedništvo SNS: Vučić da odluči o premijeru

Izvor: Mondo, 07.Jun.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo SNS: Vučić da odluči o premijeru

Funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je da je Predsedništvo SNS odlučilo da predsedniku stranke Aleksandru Vučiću prepusti odluku o budućem premijeru i da podrži taj predlog.

"Definitivno mo se složili da Vučić izađe sa svojim predlogom pred Skupštinu, a svi poslanici SNS će glasati za njegov predlog mandatara", rekla je Gojković posle sednice Predsedništva, koja je trajala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oko sat vremena.

Gojković je rekla da su svi članovi Predsedništva učestvovali u diskusiji i iznosili stavove koja bi ličnost najbolja bila za mandatara.

"Vrlo glasno smo svi jednoglasno dali veliko poverenje Aleksandru Vučiću da on bude taj koji će u ovom momentu predložiti kandidata za premijera u najboljem interesu građana Srbije", rekla je Maja Gojković.

Predsednik Srbije i lider naprednjaka u centralu SNS na Novom Beogradu stigao je nešto pre 16 časova a neposredno nakon toga počela je i sednica Predsedništva te stranke, koja je trajala do 17 sati.

Sednici su prisustvovali potpredsednici stranke, kao i članovi Predsedništva Maja Gojković, Nikola Selaković, Igor Mirović, Goran Knežević, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar...

U prostorijama SNS-a su brojne novinarske ekipe koje očekuju obraćanje funkcionera te stranke.

Vučić je preksinoć, posle prvog dana konsultacija sa strankama i izbornim listama, rekao da je najviše bio iznenađen onim što su na konsultacijama izneli predstavnici SNS koji su izričito izneli stav da su kao partija zaslužili mesto premijera.

"Sa njima se nisam dogovarao, izneli su sve ono što misle i ljudi su bili izričito jasni da su oni kao partija zaslužili da dobiju mesto predsednika vlade. Moje viđenje je bilo nešto drugačije", rekao je Vučić.

Imaćemo veoma zanimljivu sednicu predsedništva stranke , možda u sredu ako uspem da uskladim državne obaveze jer država je uvek ispred partije, dodao je.

"Vidi se da nismo imali skoro stranačke forume. Mimo tih foruma su se dogovarali. Videćemo kako će izgledati na predsedništvu", rekao je on.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.