• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsedništvo SNS: Vučić da odluči o premijeru

Izvor mondo.rs

Funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je da je Predsedništvo SNS odlučilo da predsedniku stranke Aleksandru Vučiću prepusti odluku o budućem premijeru i da podrži taj predlog.

"Definitivno smo se složili da Vučić izađe sa svojim predlogom pred Skupštinu, a svi poslanici SNS će glasati za njegov predlog mandatara", rekla je Gojković posle sednice Predsedništva, koja je trajala oko sat vremena.

Gojković je rekla da su svi članovi Predsedništva učestvovali u diskusiji i iznosili stavove koja bi ličnost najbolja bila za mandatara.

"Vrlo glasno smo svi jednoglasno dali veliko poverenje Aleksandru Vučiću da on bude taj koji će u ovom momentu predložiti kandidata za premijera u najboljem interesu građana Srbije", rekla je Maja Gojković.

SVI ZA SRPSKU LISTU

Predsedništvo SNS odlučilo je i da pozove pripadnike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da glasaju za Srpsku listu. "Jednoglasno je odlučeno da se pozovu svi građani Srbije, pripadnici srpskog naroda, da jedinstveno i isključivo glasaju za Srpsku listu", rekla je Gojković. Na Kosovu i Metohiji se 11. juna održavaju prevremeni parlamentarni izbori.

Ona je naglasila da je opšti stav da je Srbiji veoma važno da bude stabilna zemlja, da se nastavi sa politikom smanjenja javnog duga, rasta BDP-a i da se sa novim predsednikom Vlade nastavi sa ovakvim rezultatima.

Na sednici se nije govorilo o imenima kandidata za premijera, rekla je Gojković, odgovarajući na pitanja novinara i dodala da će Vučić u zakonskom roku izaći s predlogom mandatara, a očekuje da će se to dogoditi pre njegove inauguracije.

Rekla je i da su prethodnih dana vođeni razgovori o budućoj vladi i njenoj politici s koalicionim partnerima i predstavnicima poslaničkih grupa u parlamentu, i naglasila da SNS namerava da nastavi saradnju sa svim strankama s kojima je izašla na izbore, a posebno da pažnju posvete daljoj saradnji sa Socijalističkom partijom Srbije.

Objasnila je da je od dana kad je pročitana Vučićeva ostavka rok za novu vladu 30 dana i da je sve u tim rokovima, te ćemo vladu, zaključila je, imati u junu.

Na pitanje da li se razgovaralo o povlačenju Vučića s čela stranke, ona je kazala da je on ranije najavio da nema planove da ostane čitav život na čelu SNS.

"Nismo danas razgovarali o tome. Mislim da ćemo se na jednoj od narednih sednica posvetiti tom pitanju", najavila je potpredsednica SNS.

Predsednik Srbije i lider naprednjaka u centralu SNS na Novom Beogradu stigao je nešto pre 16 časova a neposredno nakon toga počela je i sednica Predsedništva te stranke, koja je trajala do 17 sati.

Sednici su prisustvovali potpredsednici stranke, kao i članovi Predsedništva Maja Gojković, Nikola Selaković, Igor Mirović, Goran Knežević, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar...

U prostorijama SNS-a bile su brojne novinarske ekipe.

Vučić je preksinoć, posle prvog dana konsultacija sa strankama i izbornim listama, rekao da je najviše bio iznenađen onim što su na konsultacijama izneli predstavnici SNS koji su izričito izneli stav da su kao partija zaslužili mesto premijera.

"Sa njima se nisam dogovarao, izneli su sve ono što misle i ljudi su bili izričito jasni da su oni kao partija zaslužili da dobiju mesto predsednika vlade. Moje viđenje je bilo nešto drugačije", rekao je Vučić.

Imaćemo veoma zanimljivu sednicu predsedništva stranke, možda u sredu ako uspem da uskladim državne obaveze jer država je uvek ispred partije, dodao je.

"Vidi se da nismo imali skoro stranačke forume. Mimo tih foruma su se dogovarali. Videćemo kako će izgledati na predsedništvu", rekao je on.

Komentari 54

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Surda

Kakva farsa...kao vucic da odluci...

.

Vuciceva prcija?Strasno...!

Aca B

Bot=antireklama.

special image