Potvrđena optužnica protiv Stevana Živkovića

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica protiv Stevana Živkovića

Šef niške Kancelarije za mlade i član Srpske napredne stranke (SNS) Stevan Živković, kako kažu u Višem sudu u Nišu, trebalo bi uskoro da se nađe za optuženičkom klupom, jer je potvrđena optužnica protiv njega. Živkoviću se stavlja na teret pranje para preko muzičkog festivala Naissus fest, ali i falsifikovanje dokumentacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

31-godišnji Živković, koji je uhapšen septembra 2018. godine, tereti se za navodno pranje para preko Naissus festa, čime su Nišlije oštećene za 1,8 miliona dinara, kao i falsifikovanje dokumentacije o radnom iskustvu, zahvaljujući kojoj je i dobio funkciju u Kancelariji za mlade Niša. Optužnicu koje je jula podiglo Više javno tužilaštvu u Nišu, prošle nedelje potvrdio je Viši sud.

Sada se čeka da se predmet dodeli sudiji i da suđenje bude zakazano - navode u Višem sudu.

Podsetimo, nakon hapšenja, Živkoviću i još dvojici osumnjičenih određen je pritvor do 30 dana. Iz pritvora su izašli 27. septembra.

Iako je Kancelarija za mlade pri Kabinetu gradonačelnika, gradonačelnik Niša Darko Bulatović do danas ne komentariše Živkovićevo privođenje.

Novembra 2018. godine, Specijalno odeljenje za korupciju pri niškom Višem javnom tužilaštvu, Živkovićevom predmetu pridodalo je sumnju na još jedno krivično delo - falsifikovanje dokumentacije. Optužnica je podignuta aprila i vraćena juna ove godine na dopunu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.