Postupci protiv Džunića i Novakovića i dalje bez sudskog raspleta

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2024, 09:50

Postupci protiv Džunića i Novakovića i dalje bez sudskog raspleta

Slučajevi predsednika Skupštine Niša Bobana Džunića iz SNS-a i njegovog zamenika Igora Novakovića iz SPS-a, koji su zbog navodne korupcije hapšeni još pre 7 i 9 godina, još uvek su u sudovima i nisu okončani.

Na presudu kojom je Novaković bio oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci podnete su žalbe, pa je u toku žalbeni postupak pred Apelacionim sudom u Nišu, navode iz Višeg suda.

Optužnica protiv Džunića iz 2022. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine ukinuta je još marta prošle godine i vraćena Višem sudu na odlučivanje. Ona je i dalje u fazi ispitivanja.

Nakon ukidanja rešenja kojim je optužnica protiv okrivljenog B. Dž. bila potvrđena 2022. godine, optužnica se u ovom trenutku ponovo nalazi u fazi ispitivanja pred ovim sudom - kažu iz Višeg suda.

Nekadašnji direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Boban Džunić uhapšen je 2017. godine i zbog sumnje da je dok je bio predsednik Opštine proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije “Living green”.

Lider Socijalističke partije Srbije u Nišu uhapšen je 2015. godine zbog navodne umešanosti u malverzacije sa novcem u preduzeću čiji je direktor bio.

Kako je ranije potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva, krivična dela koja se okrivljenima stavljaju na teret vezuju se za period od 2013. do 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.