Izvor: JUGpress.com, 12.Feb.2024, 11:39

Postizborni SNS obračun u Vranju: Svi gradonačelnikovi ljudi

VRANJE

Formiranje gradske vlasti u Vranju pokazalo je da je u postizbornom periodu takozvana „meka frakcija” u Gradskom odboru SNS na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem odnela apsolutnu prevagu nad tzv. „tvrdom frakcijom” čiji je predvodnik Slaviša Bulatović, bivši poslanik i čelnik GrO stranke u tehničkom mandatu.

Izvori Regionalne informativne agencije JUGpress iz redava >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vranjskih naprednjaka potvrđuju pobedu Milenkovića, uz napomenu da je sve bilo jasno par meseci pre izbora 17. decembra, kada je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i koordinator SNS za Pčinjski okrug, doneo naređenje iz centrale stranke da Milenković bude nosilac izborne liste u Vranju i da mora da odradi još jedan mandat na funkciji gradonačelnika.

„Bulatović je ne samo zbog afere falsifikat, već mnogo više pokušaja da sruši Stevanovića u Kruševcu i Beogradu, dobio epizodnu ulogu u predizbornoj kampanji i konačno izgubio uticaj u SNS u Vranju, pa je posle izbornog ishoda bilo jasno da će kadrovsku politiku na nivou gradske vlasti odrediti gradonačelnik Milenković”, ističu izvori iz vladajuće stranke u Vranju.

Milenković je u skladu sa svojim neprikosnovenom moći da odlučuje jedino u dogovoru sa Stevanovićem, prema očekivanju, odredio koji će kadrovi SNS biti na funkcijama u lokalnoj samoupravi, oslonivši se na proverene saradnike iz prethodnog saziva, ali i na pojedince koji su bili vernici Slaviše Bulatovića, pa su u novim okolnostima preverili u struju gradonačelnika Milenkovića.

Prvi korak prilikom izbora zamenika gradonačelnika pokazao je da je Milenković Zoricu Jović, zamenicu u prethodnom sazivu, „pomerio” sa te funkcije na položaj predsednice Skupštine Grada, opomenuvši je da je taj pad cena njenog „greha neodmerene ambicije”, a umesto nje za svog prvog saradnika imenovao Milana Ilića, poslanika u prethodnom sazivu Skupštine Srbije i poslednjih meseci odane ličnosti.

Sastav Gradskog veća takođe pokazuje da su u tzv. „gradskoj vladi” svi stari i novi većnici gradonačelnikovi ljudi, to će biti i pomoćnici gradonačelnika za određene oblasti, a Milenkovićevi će biti i direktori javnih preduzeća i ustanova u Vranju, nezavisno od toga da li su ranije bili njegovi ili Bulatovićevi vernici.

Na kraju, preostaje da se vidi kako će se Slobodan Milenković nositi sa tako velikim bremenom moći i uticaja u Vranju, hoće li se pogorditi toliko da to zasmeta vodećim ličnostima SNS u centrali u Beogradu, ili će u skladu sa južnjačkim mentalnim sklopom koji ga odlikuje biti servilan prema vrhu stranke, a u Vranju neprikosnoveno odlučivati o svim pitanjima života i društva bez opozicije u sopstvenoj stranci. (kraj) SK/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.