Poslanici o masonima, ujahivanju u Skupštinu, donacijama i fondacijama...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o masonima, "ujahivanju" u Skupštinu, donacijama i fondacijama...

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izmenama finansijskog plana RFZO, kao i o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, a polemisalo se i o tome ko je mason.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kaže da je lider Dveri Boško Obradović rekao da su najmanje dvojica ministara masoni, a da je zapravo mason narodna poslanica Dveri Marija Janjušević.

Tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tvrdnju je potkrepio prepiskom koju je navodno Janjušević imala sa nekim osobama koje su je nazvale "velikom majstoricom", ne precizirajući o kakvoj prepisci je reč, osim da je iz 2015. godine, ali je na njoj zahvalio kolegi Marijanu Rističeviću.

"Pročitaću vam deo prepiske i želim da zahvalim Marijanu Rističeviću koji mi je ustupio svoje izvore, iz kojih se vidi da je poslanica Marija Janjušević masonka...' Najuvaženija velika majstorice, drage sestre, visoki oficiri, sa zadovoljstvom javljam da sam u prilici da na trajno raspolaganje loži stavim mali mač za bockanje kandidatkinje čiju fotografiju dostavljam...", pročitao je Martinović.

Za reč se javio i Rističević koji je rekao da se svako na svoj način bavi zaštitom životne sredine, navodeći da ima organizacija koji se bore tako što "u hramu obavljaju neke čudne stvari, koji kažu da im je potrebna lobanja, radni tepih, pozlaćeni uglomer i šestar..."

"To je veoma čudan način na koji se bave organizacije zaštitom životne sredine. Verujem da će sveštenstvo koje se bavilo politikom i podržavalo ovakve organizacije odustati od podrške Draganu Đilasu i njegovom čudnom savezu koji meni liči na recikliranu masu", rekao je Rističević.

Lider Dveri Boško Obradović je istakao da je Savez za Srbiju jedina alternativa sadašnjoj vlasti i da poslanici većine zbog toga iznose razne izmišljotine, na šta mu je Martinović odgovorio da se jako uplašio Janka Veselinovića (Savez za Srbiju).

"Da, jako se plašimo saveza čiji je novi predsednik, zamislite Janko Veselinović, jače političke ličnosti na političkoj sceni u poslednjih 30-tak godina verovatno nije bilo i evo baš nas je uhvatila panika", rekao je on.

Inače, poslanici Dveri i SNS polemisali su i o tome ko se odrekao svoje ideologije, ko je bio protiv EU i NATO, a ko se danas za tu ideju zalaže.

Tokom polemike izrečena je opomena poslanici Dveri Mariji Janjušević jer je poslaniku na listi SNS Marijanu Rističeviću rekla da je bio učesnik rijaliti programa i da je "iz rijalitija na magarcu ušao ovde, a da sada vozi Audi".

"Ja sam bio na farmi 2010. godine, ali ne sećam se da sam nekad koristio neko živo biće iz Dveri da ujašem", odgovorio joj je Rističević.

Tokom polemike, Martinović je naveo da je Vuk Jeremić (Savez za Srbiju) dobio od katarske ambasade 200.000 evra i pitao koliko su dobile Dveri i ostali koalicioni partneri i dodao da ih finansiraju "belosvetski kriminalci".

On je rekao i da "razume" Obradovića zašto je "besan", jer je "teško objasniti ljudima da si danas Ljotićevac sutra Đilasovac, danas protiv EU sutra za".

Na dnevnom redu skupštine su i izmene finansijskog plana RFZO, a član Upravnog odbora tog fonda Marijan Rističević je naveo da je 2012. godine 45 dece lečeno u inostranstvu, a da je 2017. godine bilo 600.

Prema njegovim rečima, prosečno lečenje košta oko 8.000 evra po detetu i da je pravo čudo da fondacijama koje se time bave to košta deset i 20 puta više.

"Zato se ja zalažem da država, kada je već dala privatnim fondacijama 250.000 evra da se detaljno ispita korišćenje i način upotrebe sredstava koja su ipak javna, bez obzira da li je poslala vlada ili su sms-om uplatili građani. Treba ispitati da li tu humanost naplaćuju i oni koji se bave prikupljanjem tih sredstava", rekao je Rističević.

U okviru rebalansa finansijskog plana RFZO lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je govorio o slučajevima lečenja dece u inostranstvu i kritikovao rad humanitarne organizacije "Podrži život" čiji je osnivač glumac Sergej Trifunović.

Šešelj je Trifunovića nazvao "čovekom bez ikakve časti" koji od "naivnog naroda skuplja pare".

Poslanica DS Gordana Čomić rekla je da je skupština "zaražena verbalnim nasiljem", kao i da se prosipa "verbalno smeće" po ljudima koji nisu u sali.

"Kao što smatram nedostojnim funkcije ministra da se bavi jednim fondom koji vodi Sergej Trifunović, pričajući o tome kako je kriminalan, istovremeno uplaćujući sumu novca u taj fond, jednako smatram nedostojnim da se kleveće Dragan Šormaz ili da se nedostojno bilo koji poslanik odnosi prema ministrima", rekla je Čomić.

Čomić je rekla da građani neće imati priliku da čuju o IPARD-u koji je važan, već da će sve to biti pokriveno "sočnim vestima".

...O Šabiću, Legiji, ko od ministara čita zakone...

Poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je danas u Skupštini po kom zakonu Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ima pravo da se bavi dnevnom politikom i da zloupotrebljava tu funkciju.

Marković je u danu namenjenom pitanjima poslanika, rekao da su ovih dana Šabić i "njegovi pajtaši iz takozvane opozicije" pokrenuli napad na šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića zato što se zainteresovao na koji način Poverenik troši novac koji dobija od države.

"Zamislite, drznuo se poslanik da pita lažnog Poverenika kako troši državni novac i šta je dobio kao odgovor - salvu uvreda i kleveta", rekao je Marković, te dodao da se Šabić na Tviteru danima bavi likom i delom Martinovića.

"Ništa i ne radi osim što tvituje i napada. Je li to posao poverenika? Jel' ga zato građani plaćaju? Plata mu je preko 200.000 dinara bez drugih naknada. Zašto? Da tvituje?", upitao je Marković.

Šef poslanika SRS Vojislav Šešelj pitao je Ministarstvo pravde zašto Milorad Ulemek i Zvezdan Jovanović (koji su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića) kaznu izdržavaju u "krajnje stravičnim i ponižavajućim uslovima".

"Obojica su u režiranom procesu osuđeni zbog izmišljene, nedokazane krivice, na osnovu falsifikovanih dokaza, nezakonito pribavljenih dokaza i lažnih svedočenja", kaže Šešelj i tvrdi da se i u izveštaju evropskog komiteta navodi da se režim u Zabeli može opisati "na granici neljudskog i ponižavajućeg".

Pitanje za predsednika: Šta je Srbija tražila, a šta dobila od Putina

Poslanica Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić pitala je predsednika Srbije o sadržaju posete Moskvi.

"Poseta je na velika zvona najavljivana, bila je odlično propraćena i Vučić je rekao da smo dobili sve sto smo tražili, ali javnost nije saznala šta je Srbija tražila, a šta dobila", konstatovala je Rašković Ivić.

Njeno pitanje Vukosavljeviću je i šta će REM uraditi da se televiziji Pink oduzme nacionalna frekvencija.

Pitanje u vezi sa medijima i REM-om je imala i poslanica DS Gordana Čomić, koja je primetila da "ministar Vukosavljević, za razliku od premijerke, čita zakon".

"Ministar je prijatno iznenadio, jedan je od retkih koji čita zakone na koji način elektronski mediji treba da rade, a odatle potiče njegov stav o tome kada mogu da se emituju rijaliti programi. Na moje razočaranje predsednica vlade ne žita zakone, pa je imala opasku da su to privatni mediji. Na još veće razočaranje i članica REM-a takođe ne čita zakone za koje je nadležne", rekla je Čomić aludirajući na stav ministra Vukosavljevića u vezi sa rijaliti programima.

Konstatovala je da uskoro ističe rok za sadašnji način finansiranja RTS i RTV, pa je resornog ministra pitala u kojoj su fazi izmene i dopune zakona kojima se to definiše.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković kaže da je ta politička stranka konstatovala da je Beograd ispunio sve iz Briselskog sporazuma, za razliku od Prištine i da je na stanovištu da te pregovore treba zamrznuti, te da Prištini treba dati rok od tri meseca da podnese nacrt statuta ZSO.

"Ukoliko se to ne desi, onda Briselski sporazum treba proglasiti pravno ništavim", rekla je ona.

Pitala je predsednika Srbije šta misli o takvom predlogu, te da li će zamrznuti pregovore i odrediti rok Prištini.

"Srbiji se otvara novi prostor u poslednje vreme, jer su odnedavno SAD promenile politiku prema Balkanu, mudro treba iskoristiti tu priliku i okrenuti se od dosadašnje politike koja se naslanjala na nemačko rešenje. Trulom šargarepom Evropske unije Srbiji se mahalo ispred nosa. Sad se otvorio prostor za kreativno državotvorno rešenje", rekla je Stamenković.

Prema njenim rečima, rešenje koje oni predlažu je nacrt zakona o KIM koji za osnov ima presek između Ustava i međunarodnog prava, odnosno Rezolucije 1244, a kao model uzima Dansku i Farska ostrva.

Lider Dveri Boško Obradović ponovo je pozvao državno rukovodstvo da demantuje, ako nije tačno, da su opštine Preševo, Medveđa i Bujanovac "na stolu" za podelu Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.