Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Spremni smo da razgovaramo sa studentima Jedan od pet miliona, mora doći do kompromisa

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da su predstavnici Rektorata spremni da razgovaraju otvoreno sa studentima "Jedan od pet miliona" i da očekuju oređenu toleranciju sa njihove strane, te da do kompromisa "mora doći".

Ona je povodom njihovog zahteva da se "osudi ulazak aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u zgradu Rektorata i napad na njih", kazala da ne vidi kako je moguće jer "nikakvog stranačkog obeležja nije bilo".

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />"Situacija se menja iz sata zu sat, tako da ćemo vrlo strpljivo čekati da dođemo do dogovora i razrešenja sutacije. Spremni smo da razgovaramo otvoreno i očekujemo određenu toleranciju. Mora doći do kompromisa", rekla je Popović agenciji Beta.

Navela je da onemogućavanje zaposlenih da obavljaju svoje aktivnosti "ima efekat na ceo Univerzitet".

Popović je ocenila da ima određenih "neodogovornih izjava" da bi moglo da dođe do usključenja vode i struje što se, kako je navela, "svakako neće desiti".

Ona je ocenila da su zahtevi studenata "pomalo fluidni" i da mladi ljudi "percipiraju situaciju na jedan način". "Mi kao odgovorni rukovodioci Univerzitetata ne možemo tako slobodno da se izražavamo kao što očekuju oni od nas. Moramo biti odgovorni u svojim izjavama", rekla je Popović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.